Nieuwsoverzicht
Meer dan € 150.000 voedselhulp voor Ethiopië en Malawi

Meer dan € 150.000 voedselhulp voor Ethiopië en Malawi

Dankzij de hulp van onze donateurs hebben wij in 2016 heel veel gezinnen in het door El Niño getroffen Ethiopië en Malawi kunnen voorzien van voedselhulp. En dat was hard nodig! Edukans ambassadeur Sofie van den Enk bezocht Malawi afgelopen september en schrok van het effect van de honger op de ontwikkeling van kinderen. “We waren er steeds weer ondersteboven van. Deze stille ramp vraagt om actie.”

Met een lege maag kun je niet leren

Door het extreme weer kon er in grote gebieden waar Edukans werkt twee jaar lang niet geoogst worden. Met een lege maag is het onmogelijk om te leren en veel ouders houden hun kinderen thuis om de eindjes aan elkaar te knopen. En dat heeft een desastreus effect op de scholing van kinderen. Van den Enk: “Uiteindelijk is onderwijs de enige weg om echt aan de armoede – en dus ook aan de honger – te ontsnappen. Daar geloof ik, nu ik het met eigen ogen heb gezien, sterker in dan ooit.”

Allerarmsten geholpen

Wij voerden actie om kinderen en gezinnen in Ethiopië en Malawi te helpen en konden – dankzij de steun van onze donateurs en een speciale uitzending van EO Metterdaad – voor meer dan € 150.000 aan voedselhulp bieden. Via de scholen waar we mee samenwerken, werden de allerarmste gezinnen geselecteerd en voorzien van zakken mais en water. In Ethiopië kregen gezinnen geiten ter vervanging van gestorven vee. Wij bedanken alle donateurs voor hun steun!

Olympus College steunt Mchuchu basisschool

Van den Enk zag in Malawi wat het belang is van het verstrekken van extra voedsel via scholen. In de video hieronder zie je hoe ze praat met Ellnet Mudza, adjunct directeur van de Mchuchu basisschool. Zij ontvingen een donatie van het Olympus College uit Arnhem. De scholen kwamen dankzij Edukans in contact met elkaar. Van de genereuze donatie worden de kinderen op school dagelijks voorzien van een maaltijd.

Wat hebben we precies gedaan?

In Ethiopië:
•    884 kinderen ontvingen mais voor henzelf en hun gezin.
•    795.000 liter water voor 884 kinderen en hun gezin.
•    8 watertanks van 5.000 liter voor 8 kleine dorpen.
•    300 jerrycans van 25 liter voor 884 kinderen.
•    355 geiten gekocht voor 355 moeders, die met de melk hun gezin kunnen onderhouden.