Nieuwsoverzicht
Sofie en Bracha onthullen opbrengst scholenactie

Sofie en Bracha onthullen opbrengst scholenactie

458.854 euro voor onderwijskansen in Ghana!
Sofie van den Enk en Bracha van Doesburgh maakten donderdag 2 juni de eindopbrengst van de Edukans scholenactie voor Ghana bekend. Duizenden leerlingen van middelbare scholen haalden 458.854 euro op voor onderwijs voor hun leeftijdsgenoten in Ghana. Met de actie werd 50.000 euro meer opgehaald dan het voorgaande jaar.

39 middelbare scholen deden dit jaar mee aan de Edukans scholenactie Going Global. Van iedere school reisde een leerling naar Ghana. Hier ontdekten zij dat onderwijs zoveel meer is dan leren lezen en schrijven. Met Ghanese leeftijdsgenoten werkten de leerlingen aan levensvaardigheden zoals opkomen voor jezelf, praten met je ouders en omgaan met seksualiteit. Terug op Hollandse bodem zetten de reizigers hun hele school in beweging om in actie te komen voor onderwijs in Ghana. De afgelopen 17 jaar zamelden scholen met Edukans al ruim 8 miljoen euro in voor onderwijs.

Kinderarbeid terugdringen
Met de actieopbrengst zorgt Edukans onder meer voor beter onderwijs voor kinderen van cacaoboeren. In Ghana, waar cacao een van de belangrijkste bronnen van inkomsten is, worden ook de kinderen ingezet om mee te werken op de plantages. Door goede scholen en ouders te overtuigen van het belang van onderwijs dringt Edukans kinderarbeid terug en krijgen kinderen betere toekomstkansen. In het project werkt Edukans samen met de Chocolonely Foundation.

Sofie van den Enk op reis
Bracha van Doesburgh en Sofie van den Enk, ambassadeurs van Edukans, ontvingen de cheque met de totaalopbrengst uit handen van de scholieren bij Tony’s Chocolonely in Amsterdam. Ook onthulden zij het nieuwe actieland voor Edukans Going Global 2017: Malawi. Sofie van den Enk maakte bekend dat zij de leerlingen voorgaat. In september 2016 reist Sofie voor Edukans naar Malawi.

Cheque-onthulling-web