Nieuwsoverzicht
Edukans lid van PerspActive

Edukans lid van PerspActive

Op 31 oktober 2016 is PerspActive opgericht; een coöperatie van negen organisaties werkzaam op het gebied van internationale samenwerking. Mensen in ontwikkelingslanden in staat stellen langdurig een beter leven op te bouwen is de kerntaak voor de samenwerking  binnen de coöperatie.

Daarbij kijkt PerspActive vooruit. Hoe zal de wereld er uitzien voor toekomstige generaties en hoe kunnen we nu anticiperen op een duurzame wereld voor iedereen? Wat zijn de vooruitzichten te midden van grote veranderingen zoals snelle bevolkingsgroei, verstedelijking, klimaatverandering en het voedselvraagstuk? PerspActive zet daarbij de jeugd centraal en slaat bruggen tussen generaties.  Met als focus: duurzaamheid, inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en het creëren van een stimulerende werk- en leeromgeving. De wereld anno 2030 is daarbij ons uitgangspunt.
De gezamenlijke christelijke waarden, kennis, ervaring en inzet van elkaars netwerken leveren een belangrijke bijdrage aan de samenwerking, visie en ontwikkeling van programma’s als antwoord op de gestelde vragen. Daarom is PerspActive  een complementaire coöperatie die het gedeelde belang en de effectiviteit vergroot om zo bij te dragen aan een betere wereld voor de nieuwe generatie.

Leden van PerspActive zijn: Edukans, ICCO, Leger des Heils, Leprazending, LIGHT FOR THE WORLD, Red een Kind, TEAR, Wilde Ganzen en Woord en Daad.

Bekijk de website en video van PerspActive.

Logo PerspActive