Nieuwsoverzicht
‘Eén voor Kinderen’ dankt Nederlands publiek voor steun

‘Eén voor Kinderen’ dankt Nederlands publiek voor steun

Doneren blijft mogelijk om kwetsbare kinderen een betere toekomst te geven

Meer dan twintigduizend mensen steunden ‘Eén voor Kinderen’ om zo meer kwetsbare kinderen kansen te bieden in het leven. Afgelopen vrijdag 4 november was op NPO 1 de uitzending ‘Maestro Eén voor Kinderen’, het hoogtepunt van de campagne. De organisaties achter het initiatief zijn Edukans, Het Vergeten Kind, het Liliane Fonds, UNICEF Nederland en mediapartner AVROTROS. “We zijn dankbaar voor de enorme betrokkenheid”, zegt projectleider Lindy Laagewaard. “Het is geweldig om samen met zo veel mensen de handen ineen te slaan in een tijd dat veel kinderen die steun hard nodig hebben.”

Natasja Froger was tijdens de uitzending bij het belpanel. “De reacties waren hartverwarmend. Wat ik bijvoorbeeld heel ontroerend vond, was een verhaal van een echtpaar dat binnenkort 50 jaar getrouwd is. Ze hadden zelf een prachtig leven en gunden dat anderen ook, ze vroegen daarom als cadeau voor hun jubileum een donatie voor Eén voor Kinderen.” Vele bellers gaven aan geraakt te zijn door de situatie van kinderen en waren positief over het feit dat de doelen hiervoor gezamenlijk campagne voeren.

‘Eén voor Kinderen’ is tot nu toe gesteund door 22.880 mensen die samen 929.549 euro doneerden. Met de giften kunnen de organisaties op hun eigen gebied kinderen een betere toekomst geven.

De organisaties kunnen veel doen met de ingezamelde giften, zoals bijvoorbeeld:
•    Kinderen die geen of slecht onderwijs krijgen, zijn voor 15 euro geholpen met een lespakket met eigen lesboeken, schriften en potloden.
•    Kinderen die opgroeien in een instabiele thuissituatie kunnen voor 20 euro een onbezorgde dag krijgen.
•    Voor kinderen die op de vlucht zijn, kunnen we voor 35 euro een warme jas, broek, muts, sjaal, handschoenen, thermo-ondergoed, sokken en laarzen verstrekken.
•    Kinderen met een handicap kunnen voor 150 euro een rolstoel krijgen.

‘Eén voor Kinderen’ is dankbaar voor dit geweldige resultaat. Er komen ook na de uitzending nog steeds donaties binnen en geven blijft mogelijk via www.eenvoorkinderen.nl. Op zaterdag 26 november is er om 14.45 uur een herhaling van ‘Maestro Eén voor Kinderen’ op NPO 1. Later dit jaar wordt de eindstand bekend gemaakt op de website.

portretten één voor kinderen