Nieuwsoverzicht
Eén voor Kinderen bedankt Nederlands publiek

Eén voor Kinderen bedankt Nederlands publiek

Bijna 28.000 mensen doneerden samen een bedrag van 1.166.701  euro waarmee vele kinderen de kans op een betere toekomst krijgen. “Het is geweldig te zien dat zoveel mensen zich willen inzetten voor kwetsbare kinderen,” aldus Lindy Laagewaard, projectleider ‘Eén voor Kinderen’. “Daarvoor willen we hen hartelijk danken”.

Maestro Eén voor Kinderen

In een wereld die steeds harder wordt, staan veel kinderen er alleen voor. Daarom sloegen Edukans, Het Vergeten Kind, het Liliane Fonds en UNICEF Nederland de afgelopen periode de handen ineen met mediapartner AVROTROS onder de naam ‘Eén voor Kinderen’. Het hoogtepunt van de samenwerking was een speciale editie van Maestro waar bekende Nederlanders zoals Karin Bloemen, Carlo Boszhard en Klaas van Kruistum de bok bestegen om aandacht te vragen voor kinderen.

De kansen die ze verdienen

Met de bijdrage kunnen de vier doelen kinderen de kansen geven die ze verdienen. Of ze nou ver weg wonen. Of dichtbij. Kinderen met een handicap, kinderen op de vlucht. Kinderen die opgroeien in een onveilige of instabiele thuissituatie, die geen of heel slecht onderwijs krijgen. De opbrengst maakt voor deze kinderen een enorm verschil.

De organisaties kunnen veel doen met de ingezamelde giften, zoals bijvoorbeeld:
•    Kinderen die geen of slecht onderwijs krijgen, zijn voor 15 euro geholpen met een lespakket met eigen lesboeken, schriften en potloden.
•    Kinderen die opgroeien in een instabiele thuissituatie kunnen voor 20 euro een onbezorgde dag krijgen.
•    Voor kinderen die op de vlucht zijn, kunnen we voor 35 euro een warme jas, broek, muts, sjaal, handschoenen, thermo-ondergoed, sokken en laarzen verstrekken.
•    Voor kinderen met een handicap kunnen we voor 150 euro een rolstoel verstrekken.

www.eenvoorkinderen.nl blijft open voor donaties.