Nieuwsoverzicht
Eén voor Kinderen: Goede doelen slaan handen ineen

Eén voor Kinderen: Goede doelen slaan handen ineen

In een wereld die steeds harder wordt, staan veel kinderen er alleen voor. Ze worden beroofd van hun kansen. Daar leggen we ons niet bij neer. Vier kinderdoelen slaan de handen ineen. Onder de naam ‘Eén voor Kinderen’ willen Edukans, Het Vergeten Kind, het Liliane Fonds en UNICEF Nederland samen met het Nederlands publiek meer kinderen wereldwijd en in Nederland een betere toekomst bieden. AVROTROS vult als mediapartner het samenwerkingsverband aan.

Eén voor Kinderen

De vier goede doelen die al veel langer op hun eigen gebied kinderen helpen, treden vandaag naar buiten op de gezamenlijke website www.eenvoorkinderen.nl. “Mensen hoeven met ‘Eén voor Kinderen’ nu niet te kiezen tussen steun aan een gehandicapt kind, een kind dat goed onderwijs nodig heeft of een kind op de vlucht voor geweld”, legt Lindy Laagewaard, projectleider ‘Eén voor Kinderen’ uit. “Als vier kinderdoelen bundelen we onze krachten om samen meer kinderen kansen te kunnen geven.”

Samen kunnen we het verschil maken

‘Eén voor Kinderen’ wil heel Nederland betrekken bij een betere wereld voor kinderen. “Met deze samenwerking nodigen we elke Nederlander uit om in actie te komen en te doneren voor kinderen. Samen kunnen we het verschil maken voor kinderen die ons nodig hebben”, zegt Laagewaard. De vier organisaties zien een grote urgentie om nu in actie te komen. Immers:

– De helft van alle vluchtelingen op de wereld is kind en leeft vaak onder schrijnende omstandigheden zoals in de landen rondom Syrië.
– Bijna 60.000 kinderen in Nederland verblijven noodgedwongen in opvanglocaties of in een onveilige of instabiele thuissituatie.
– 263 miljoen kinderen gaan wereldwijd niet naar school, miljoenen anderen krijgen slecht onderwijs.
– Vele gehandicapte kinderen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika krijgen niet de zorg die ze zo hard nodig hebben.

‘Eén voor Kinderen’ is vandaag bekend gemaakt tijdens een uitzending van het NPO Radio 2 programma ‘Aan de slag’ van Bart Arens. Ook is de website www.eenvoorkinderen.nl gelanceerd. Diverse programma’s op NPO Radio 2 zullen in de komende weken aandacht besteden aan ‘Eén voor Kinderen’. Het hoogtepunt is een speciale editie van Maestro waar bekende Nederlanders, zoals Karin Bloemen, Carlo Boszhard en Klaas van Kruistum de bok bestijgen om aandacht en steun te vragen voor deze kinderen. ‘Maestro Eén voor Kinderen’ wordt vrijdag 4 november uitgezonden door AVROTROS op NPO 1 om 20.30 uur.

Maestro1VK
Foto credits: Michel Schnater

Meer informatie over ‘Eén voor Kinderen’ is te vinden op de website: www.eenvoorkinderen.nl