Nieuwsoverzicht
BN’ers op de bok in Maestro Eén voor Kinderen

BN’ers op de bok in Maestro Eén voor Kinderen

In Maestro Eén voor Kinderen bestijgen zowel ex-kandidaten uit diverse seizoenen als kersverse kandidaten de bok voor een speciale, eenmalige editie van het succesvolle programma Maestro. Inzet is dit keer niet de gouden baton, maar zoveel mogelijk kinderen in Nederland en het buitenland een betere toekomst bieden. Onder anderen Karin Bloemen, Carlo Boszhard, Tanja Jess en Lucille Werner dirigeren het orkest en zorgen voor een spetterende showavond. Frits Sissing presenteert de avond die op 4 november om 20.30 uur op NPO 1 wordt uitgezonden.

Hebben de ex-deelnemers het dirigeren nog in de vingers? Weten zij het orkest opnieuw tot muzikale hoogstandjes te verleiden? Maestro Eén voor Kinderen belooft een prachtig muzikaal feestje te worden. Klaas van Kruistum en Richard Groenendijk staat een bijzondere uitdaging te wachten. Zij pakken de baton voor het eerst op en begeven zich als nieuwkomers in het deelnemersveld. Hoe brengen zij het er vanaf? Het deskundige commentaar komt van contrabassist Dominic Seldis, mezzosopraan Tania Kross en dirigent Vincent de Kort.

AVROTROS slaat voor deze speciale uitzending de handen ineen met vier goede doelen: UNICEF Nederland, Edukans, het Liliane Fonds en Het Vergeten Kind. Onder de noemer Één voor Kinderen wil dit unieke samenwerkingsverband zoveel mogelijk kinderen in Nederland en het buitenland helpen. Kinderen die er in een steeds harder wordende wereld helemaal alleen voor staan, en beroofd worden van hun kansen. Of het nu gaat om kinderen met een handicap, kinderen op de vlucht, kinderen die opgroeien in een onveilige of instabiele thuissituatie of kinderen die geen of slecht onderwijs krijgen. Samen met het Nederlands publiek willen de goede doelen en AVROTROS zoveel mogelijk kinderen helpen. Een belpanel onder leiding van Natasja Froger zit tijdens de uitzending klaar om telefoontjes in ontvangst te nemen van mensen die de actie met een eenmalige donatie willen steunen.

De opnames vinden plaats op woensdag 19 oktober in de Philharmonie in Haarlem en zijn toegankelijk voor publiek. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via www.theater-haarlem.nl

De website van het samenwerkingscollectief Eén voor Kinderen, www.eenvoorkinderen.nl, wordt over twee weken gelanceerd.

Maestro één voor kinderen
Fotocredits: Daniel J. Ashes

Maestro Eén voor Kinderen, 4 november om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO