Malawi klas

Edukans werving aan de deur

Elke week gaan enthousiaste jongeren langs de deur of naar openbare locaties om donateurs te werven voor Edukans. Wil je daar meer over weten? Lees dan verder.

Waarom werft Edukans donateurs?

Omdat structurele steun hard nodig is om kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden toegang te geven tot goed onderwijs. Want 250 miljoen kinderen gaan wel naar school, maar leren daar veel te weinig. Overvolle klaslokalen en slecht opgeleide docenten zorgen voor onderwijs van lage kwaliteit. Veel kinderen maken om die reden hun school nooit af. Edukans zorgt onder andere voor een veilige leeromgeving, goed opgeleide docenten en betrokken ouders. Allemaal succesfactoren om een kind te laten slagen op school! 

Hoe herken je een werver van Edukans? 

Je herkent onze wervers aan hun zwarte kleding met het logo van Edukans erop. Dit kan een hesje zijn, bijvoorbeeld over een jas of trui, maar ook een polo. Ze dragen ook altijd zichtbaar een pasje. In de winter dragen ze soms een witte muts met ons logo erop. 

Wervers vragen nooit om contant geld of om te pinnen. Ze werken met een mobiele telefoon om donateurs via een veilige omgeving in te schrijven. 

Welke gegevens vraagt de werver? 

Onze wervers gebruiken een mobiele telefoon met een digitaal formulier om je in te schrijven. Zij vragen jouw persoonsgegevens: naam, geboortedatum, gender, adres, postcode, telefoonnummer en e-mailadres. Daarnaast vragen wij jouw rekeningnummer. 

Wij vragen deze gegevens om je donateurschap in orde te maken, jouw bijdrage te kunnen incasseren en je op de hoogte te houden van hoe we jouw bijdrage besteden.  

Om jouw donateurschap te bevestigen krijg je per SMS een code die je aan de werver geeft of zet je een digitale handtekening. Je ontvangt altijd een bevestiging per e-mail. Na inschrijving word je binnen een paar dagen gebeld door een 070-nummer om alle gegevens door te lopen.

Natuurlijk gaan we zorgvuldig met jouw gegevens om. Wij verwerken je gegevens conform de Europese privacywetgeving. We verstrekken deze gegevens nooit aan derden, tenzij we daartoe wettelijk worden verplicht. Het delen van persoons- en betaalgegevens is te allen tijde veilig en vertrouwd. Meer hierover lees je in onze privacy policy. 

Waarom wordt er tot zo laat aangebeld? 

Al sinds de jaren ’60 wordt er in Nederland tot 21:00 uur aan de deuren geworven. Daarbij zijn wervers vaak scholieren of studenten die dit werk als bijbaan doen. Ze zijn vaak pas ’s middags beschikbaar.

Krijgen de wervers van Edukans betaald? 

Edukans werkt al jaren naar tevredenheid samen met één wervingsbureau. De wervers zijn in dienst van dat bureau en krijgen betaald voor de donateurs die ze inschrijven, behalve voor mensen die zich binnen een week al uitschrijven. Dit bureau belt nieuwe donateurs voor ons na. Dat is een extra moment om zeker te weten dat iemand ons wil steunen en de werver zich netjes gedragen heeft. Veel donateurs blijven Edukans vervolgens jaren steunen en dragen zo bij aan onderwijs voor kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden. Samen creëren we wereldwijd kansen zodat kinderen en jongeren met vertrouwen hun toekomst vormgeven.

Waarom word ik als nieuwe donateur zo vaak gebeld?

Allereerst natuurlijk om je te bedanken voor je betrokkenheid bij ons werk, maar het is ook een kwaliteitscontrole. Wij vinden het belangrijk om de gegevens met je door te lopen, te controleren of de wervers goed herkenbaar waren en of u het gesprek als positief hebt ervaren.

Locaties werving

Onze wervers werken in Utrecht en omstreken. Via geefgerust.nl van toezichthouder CBF kun je in het wervingsrooster opzoeken of er op dit moment bij jou in de buurt huis-aan-huiswerving plaatsvindt. Niet alle buurten hoeven gereserveerd te worden. 

Contact met Edukans

Als je een vraag of opmerking hebt over onze huis-aan-huis- of straatwerving, kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 033-4606010 op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. 

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij