Nieuwsoverzicht
Verhaal
“Hij slaapt met zijn schoolschrift”

“Hij slaapt met zijn schoolschrift”

Dan is het extreem droog, dan weer zorgen overstromingen dat de mensen in Ethiopië elders een veilig heenkomen moeten zoeken. Zoals Ahmed van 7. Hij vluchtte met zijn moeder voor het water.

“Ik kan het alfabet al!” Trots laat Ahmed de letters zien die hij heeft geschreven. “Ik vind school heel leuk. Vooral rekenen, Engels en de Afar-taal. Later word ik docent en vertel ik andere kinderen wat ik allemaal weet.”

Ahmed is een van de 11.250 gevluchte kinderen die dankzij een gezamenlijk project van UNICEF en Edukans naar school kunnen. Heel belangrijk, want school is de veilige plek die de kinderen zo nodig hebben en geeft hoop in deze beangstigende situatie.

De leraar van Ahmed ziet dat zijn leerling plezier heeft op school. “Hij doet erg zijn best en is een hartstikke actieve leerling. Ahmed komt er wel!”

“We leren het alfabet. Dan kunnen we straks in het Engels lezen en schrijven.” Foto credit: UNICEF Ethiopia, Eyerusalem Yitna Tekaligne

 

Ahmed is enig kind. Zijn moeder zorgt in haar eentje voor hem, maar Ahmed helpt haar waar hij kan. “Hij helpt met afwassen en schoonmaken, heel lief van hem.” Ze is ontzettend blij dat Ahmed een veilige plek vond op school. “Ahmed houdt zo van school dat hij ’s avonds met zijn schoolschrift in slaap valt.”

Lees hoe we kinderen een veilig thuis geven op school