Nieuwsoverzicht
Project update
World Teacher voor schoolleiders opnieuw gecertificeerd

World Teacher voor schoolleiders opnieuw gecertificeerd

Het World Teacher programma voor schoolleiders is opnieuw goedgekeurd als professionaliseringsaanbod. De certificering van het programma voor het Schoolleidersregister PO (Primair Onderwijs) is hiermee verlengd tot eind 2023.

Door deelname aan het Edukans World Teacher programma voor schoolleiders werk je aan je professionalisering en daarmee ook aan de ontwikkeling van jouw school en team. De thema’s Persoonlijk Leiderschap en Leidinggeven aan Veranderingen zijn volledig gecertificeerd; daarnaast zijn 4 deelthema’s gecertificeerd.

Leren over grenzen

Onderwijsprofessionals leren tijdens het World Teacher programma van en met elkaar. Als dat leren letterlijk over grenzen gaat, is de impact groot. Door samen met collega’s in een andere cultuur te werken aan goed onderwijs ontstaat een intensief en ingrijpend leerproces. Je verwerft een dieper inzicht in je beroep, je persoonlijk leiderschap, de betekenis van wereldburgerschap en jouw functioneren als schoolleider en coach.

Omgaan met onverwachte situaties

Nu we te maken hebben met het coronavirus, wordt veel gevraagd van jou als schoolleider. Hoe krijg je bijvoorbeeld zo snel mogelijk je team in beweging om op een andere manier les te geven. In een situatie waarin je gebruik moet maken van andere materialen en communicatiekanalen?

In Nederland hebben wij de digitale middelen inmiddels efficiënt in gebruik genomen, maar in landen als Malawi of Oeganda is dat een ander verhaal. Met minder materialen tóch onderwijs verzorgen voor enorme leerlingaantallen is daar een grote uitdaging. Ook daar staan schoolleiders dus voor uitdagingen zoals hier in Nederland, alleen in een geheel andere context.

Samenwerken en uitwisselen

Door met elkaar in gesprek te gaan over de diverse uitdagingen die je als schoolleiders zult herkennen, kom je samen verder. En dat is precies de kern van het World Teacher – Schoolleider programma: samenwerken en uitwisselen om op zoek te gaan naar passende oplossingen, elk in de eigen context. Want een ding is zeker: na een bezoek aan een land als India of Ghana keer je geheid creatiever en geïnspireerd terug!

Ook mee op reis?

De huidige omstandigheden vragen om een pas op de plaats. Edukans werkt momenteel aan het in kaart brengen van de vragen van onze onderwijscollega’s in de landen waar we werken. Een bezoek van Nederlandse professionals past daar nu niet in. Maar uiteraard zitten we niet stil en bekijken we hoe we tóch de kennisuitwisseling op gang kunnen houden. Zodat we straks weer het mooiste vak kunnen uitoefenen ín de scholen waar gewerkt wordt aan de toekomst van miljoenen kinderen.

Heb je interesse om dit zelf te ervaren? Houd onze World Teacher pagina in de gaten