Nieuwsoverzicht
Project update
“Ik mis de goede relatie met mijn leerlingen”

“Ik mis de goede relatie met mijn leerlingen”

“De gesprekken, de goede relatie die ik met ze had. Ik mis mijn leerlingen ontzettend!”⁠ Mariama (38) uit Ghana is een van de docent-presentatoren uit onze radio-uitzendingen. Hoewel ze het moeilijk vindt om haar leerlingen nu niet in real life te kunnen zien, is ze blij dat ze hen via de radio toch kan bereiken.⁠

Leerkracht Mariama tijdens de opnames
Leerkracht Mariama in de studio tijdens een van de radio-uitzendingen

Radiolessen manier om kinderen te bereiken

“Veel van mijn leerlingen hebben thuis geen internet en kunnen dus geen e-learning volgen. Gelukkig hebben we met de radiolessen een manier gevonden om grote groepen kinderen en ouders te bereiken. Zo kan ik ze toch tips geven voor hun schoolwerk en ze oproepen goed op hun hygiëne te letten.”⁠

Lees meer over onze radiolessen

Gebrek aan schoon water

Want een goede hygiëne is lastig als je geen toegang hebt tot schoon water. Mariama: “Veel van mijn leerlingen hebben thuis geen toegang tot schoon water. Dat maakt regelmatig handen wassen in de strijd tegen het coronavirus lastig.”

Betrouwbare informatie

Mariama benadrukt dat de radiolessen ook een goed middel zijn om mensen goed te informeren over Covid-19. “Mensen in afgelegen gebieden kunnen nu niet naar de stad komen om hun vragen te stellen over dit nieuwe virus. Via de radio kunnen we ze vertellen hoe ze infectie kunnen voorkomen en mensen kunnen naar de studio bellen met hun vragen.”

“Het is geen vakantie”

Mariama: “Mijn boodschap? Ik wil dat ouders en kinderen zich ervan bewust zijn dat – hoewel de scholen dicht zijn – het geen vakantie is. Ouders moeten ervoor zorgen dat hun kinderen thuis schoolwerk kunnen doen. En kinderen moeten leren hun handen goed te wassen en de regels voor social distancing naleven.”

Jouw bijdrage

Onze radiolessen zijn mogelijk dankzij onze trouwe donateurs. Wil je ook bijdragen?

Een donatie doen