sluit
Doneer direct

11 oktober 2018

Nog één keer Schoenmaatjes

Met veel enthousiasme doen al 24 jaar kinderen mee met Schoenmaatjes. Hier zijn wij ontzettend blij mee. We hebben zoveel kinderen een prachtig cadeau kunnen geven! Ook dankbaar zijn we voor alle vrijwilligers die zich, vaak in hun vrije tijd, met enthousiasme en overgave voor Schoenmaatjes hebben ingezet.

Maar tips en verbeterpunten kregen we ook steeds vaker. ‘Kan de actie niet simpeler, minder tijdsintensief?’ Ook bleek meedoen voor ouders niet altijd haalbaar. Edukans wil blijven vernieuwen en Nederlandse scholen een leuke en leerzame actie bieden, die duurzaam is. Daarom hebben wij besloten Schoenmaatjes dit jaar voor de laatste keer te organiseren.

Nieuwe actie voor de basisschool
In 2019 starten we met een waardige opvolger: Schoolmaatjes. In deze nieuwe basisschoolactie halen kinderen in Nederland geld op voor duurzame schoolmaterialen voor kinderen in ontwikkelingslanden. De actieperiode wordt afgesloten met een live online les samen met een klas in bijvoorbeeld India of Ghana. Op onze website houden we je uiteraard op de hoogte van de start van Schoolmaatjes.

Laatste jaar
Dit jaar brengen we nog één keer werelden bij elkaar met een schoenendooscadeau. Ook meedoen? Meld je hier aan. Wij hopen dat iedereen er met ons een fantastisch laatste Schoenmaatjesjaar van wil maken!