Nieuwsoverzicht
Het mooiste cadeau als je niets hebt

Het mooiste cadeau als je niets hebt

Schoenendozen
Dit zijn huizen die gebouwd zijn voor overlevenden van de tsunami in 2004. Door deze verwoestende vloedgolf waren mensen hier alles kwijt. Ook hun kinderen maakten dit drama mee. Vandaag kregen die kinderen mooi versierde en gevulde schoenendozen uit Nederland. Een bijzonder moment!

Kinderen krijgen schoenendoos in Sri Lanka

Van wie krijg ik mijn cadeau?

‘ L e e s h a n n e’, ‘ J o h a a n’. Als de kinderen in Sri Lanka de schoenendozen openen is de greeting card het eerste wat ze zien. Ingespannen turen ze naar de namen en lezen die hardop. Ik bedenk me hoe mooi het is dat de schoenendozen dit jaar ook een naam en een gezicht hebben. Zo is er echt verbinding. De kinderen laten elkaar enthousiast hun greeting card zien.

Sri Lanka

“Wat zat er in jullie schoenendozen?”

De kinderen in Sri Lanka beginnen aan het uitpakken van hun schoenendoos. Ze zien met verwondering alles wat de kinderen in Nederland hebben gegeven. Het klaslokaal vult zich met klanken en kreten, ooh’s en aah’s in het Singalees. Dan lopen ze naar elkaar toe, laten elk ding zien en vragen aan elkaar: “Wat heb jij gekregen?” Voor alle kinderen die meededen aan Schoenmaatjes: bedankt voor jullie mooie schoenendozen!

Johan van der Pols

Johan is coördinator van Edukans Schoenmaatjes. Samen met een groep mensen uit Sri Lanka en Nederland deelt hij op dit moment schoenendozen uit in Sri Lanka. Edukans Schoenmaatjes wordt mede mogelijk gemaakt door Heutink/Nienhuis en SAP.