Nieuwsoverzicht
Onderwijs biedt een toekomst aan ieder kind. Dit begint in de klas.

Onderwijs biedt een toekomst aan ieder kind. Dit begint in de klas.

De scholen zijn weer begonnen!

Een kind dat leert is een kind met kansen. Want op school leer je veel meer dan alleen rekenen, schrijven en lezen. Je leert er voor jezelf opkomen en je talenten ontwikkelen. Wat je op school leert is voor altijd.

Overal op de wereld gaan kinderen naar school. Benieuwd hoe klaslokalen in andere landen eruit zien? Neem hier een kijkje!

Congo
les in congo De kinderen zitten, luisteren en steken af en toe hun vinger op. Door leraren op te leiden in actief lesgeven leren kinderen op een leuke manier. En kunnen zij beter hun talenten ontwikkelen.

India
meisjes in India naar school Ook meisjes hebben recht op onderwijs. Vaak worden zij op jonge leeftijd uitgehuwelijkt waardoor zijn hun school niet kunnen afmaken. Zij moeten dan voor het huishouden en hun gezin zorgen.

Ghana
meisjes in de klas ghana Door te praten over seksuele voorlichting worden kinderen zich bewust van hun eigen lichaam. Zij mogen zelf bepalen wat zij willen en hoe ver zijn gaan. Door dit onderwerp te bespreken zorgen wij er voor dat de verschillen tussen jongens en meisjes kleiner wordt. Ook het aantal kindhuwelijken wordt kleiner doordat meisjes te horen krijgen hoe het ook anders kan. Zij willen eerst hun school afmaken voor zij gaan trouwen.

Suriname
ouderbetrokkenheid suriname In het binnenland van Suriname gaan veel kinderen vroegtijdig van school. De grootste reden hiervoor is dat de ouders niet betrokken zijn bij de school van hun kinderen. Zij weten hebben geen idee hoe belangrijk onderwijs is en halen hun kind van school om te helpen in het huishouden of te werken.

Moldaviƫ
schoenmaatjes moldavie In veel landen is het niet vanzelfsprekend dat ieder kind zijn eigen pennen en schriften heeft. Met het Schoenmaatjes project van Edukans vullen Nederlandse kinderen een schoenendoos met onder andere zeep, tandpasta, knuffels, pennen en schriftjes.

Libanon
Containerschool Libanon Veel Syrische vluchtelingen wonen in Libanon. Hier wordt een andere taal gespreken waardoor het voor Syrische kinderen moeilijk is om school op te pakken. Door noodlokalen neer te zetten biedt Edukans de gevluchte kinderen een veilige plek om verder te leren.

Kenia
Learn4Work In Kenia zijn scholen opgezet om jongeren te helpen aan een baan. Zij volgen daar een beroepsopleiding. Wanneer zij hun diploma hebben worden zij geholpen om een passende baan te vinden.

Peru
naar school in peru Alle kinderen hebben recht op school. Ook kinderen van inheemse volkeren. Deze kinderen lopen vaak een achterstand op door grote cultuur en taal verschillen. Edukans zorgt ervoor dat de kinderen van indianen stammen in Peru ook les krijgen in hun eigen taal.

Zuid-Soedan
project zuid soedan Ook kinderen met een handicap verdienen het om naar school te gaan. Daarom werken wij met lokale partners samen om de school toegankelijk te maken voor iedereen. Foto credit: Light fort he World / Jaco Klamer

Nepal
noodonderwijs nepal Na de aardbeving in Nepal waren veel gebouwen waaronder scholen verwoest. Door tentscholen neer te zetten konden de kinderen snel weer naar school. Dit helpt ze bij het verwerken van traumatische ervaringen en hun talenten verder te ontwikkelen. Ook werden er mensen getraind in het bouwen van een aardbevingsbestendige school.