DARE2GO Malawi

DARE2GO Malawi

Onderwijs is in Malawi gratis en daardoor zijn de klassen groot. Het is een uitdaging voor de leerkrachten om álle kinderen te betrekken bij de lessen. Ze zoeken manieren om de kwaliteit van de lessen en de resultaten van de leerlingen te vergroten. Lijkt het je leuk om daarbij te ondersteunen? Ken je veel werkvormen en heb je ervaring met differentiëren in de klas? Dan is Malawi een prachtig land met genoeg uitdaging!

Direct aanmelden

Schooluitval voorkomen

Vooral de eerste klassen op Malawische scholen zitten vol. Hoe ouder de kinderen worden, hoe minder ze naar school gaan. Veel ouders houden hun kinderen thuis, zodat ze kunnen meedraaien in het huishouden. Samen met de partnerorganisatie en schoolhoofden zoekt Edukans naar manieren de kinderen in Malawi tóch op school te krijgen en houden. Niet gemakkelijk!

DARE2GO Malawi

Programma op maat

In Malawi werkt Edukans aan een groot programma voor de ontwikkeling van het onderwijs op basis- en middelbare scholen. Het zijn grote scholen: 2000 leerlingen is geen uitzondering. Je gaat aan de slag in steden als Lilongwe en Mangochi, maar ook in landelijk gebied als Chikwawa en Embangweni.

Met jou en onze partnerorganisatie kijken we naar de behoefte van de scholen en wat jij kan doen vanuit jouw achtergrond en ervaring. We maken hiervoor een programma op maat.

Vaste onderdelen van het programma

De volgende onderdelen staan in elk geval meestal op het programma:

  • Leerkrachten on the job trainen en coachen op het gebied van ‘active teaching and learning’. Je volgt hierbij de werkwijze van Edukans.
  • Ondersteunen bij de implementatie van de ideeën en werkvormen die je introduceert.
  • Workshops geven aan leerkrachten en schoolleiders.
  • Betrekken van ouders en de community bij de school. In een aantal plaatsen is dit een extra speerpunt waaraan je kunt werken. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van ouderbijeenkomsten of het bespreekbaar maken van hulp bij huiswerk door ouders.

DARE2GO Malawi

Waarom Malawi?

Malawi wordt wel ‘the warm heart of Africa’ genoemd. Het land is authentiek, zoals je je Afrika misschien voorstelt: met kleine dorpen met veelal traditionele ronde huisjes. De mensen in Malawi zijn ontzettend gastvrij.

“Ik heb geleerd dat we in meer dingen overeenkomen dan verschillen met mensen in Malawi en dat armoede een relatief begrip is. In Malawi heb ik gezien dat je ook met weinig bezittingen een gelukkig leven kan hebben.” – Pieter-Jan

Tijdens je reis leer je Malawi écht kennen. Niet alleen zie je de lokale gewoonten en manier van leven en werken; je wordt er onderdeel van! Je komt op plekken waar je anders niet snel zou komen en ontmoet inspirerende leerkrachten die zeer bevlogen zijn over hun vak.

Reisperiode DARE2GO Malawi

Gedurende het schooljaar, voor minimaal 10 weken (okt-dec, februari-april, april-juli). Let op: per jaar kunnen de schoolperiode en bijbehorende vakanties variëren. We kijken graag met jou en de projectpartner naar de meest geschikte periode.

Neem contact met ons op

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk op scholen in Malawi? Neem dan contact met ons op. Of schrijf je in voor de informatiebijeenkomst.

Meld je aan voor de voorbereidingstraining

Of ken je Edukans al, en weet je al zeker dat je de voorbereiding wilt starten? Meld je direct aan

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij