DARE2GO India

Een uitdaging in India is de taal. Weinig mensen spreken er Engels en dat geldt dus ook voor de kinderen. Jouw inzet richt zich voornamelijk op de leerkrachten, omdat daarmee het communiceren het makkelijkst gaat. Deins je niet terug voor een uitdaging op taalgebied, heb je ervaring met het inzetten van actieve werkvormen en differentiëren? En lijkt India je een mooi land? Geef je dan op!

Direct aanmelden

Praktische werkvormen

Leerkrachten in India zijn op zoek naar veel praktische werkvormen en methodes om in hun lessen te integreren. Hoewel de klassen niet groot zijn (sommige scholen hebben slechts 3 leerkrachten en 40 leerlingen!), is ook op deze scholen elk kind belangrijk. Differentiëren en ieder kind actief lesgeven staat voorop in de onderwijsontwikkeling.

DARE2GO India

Programma op maat

In India werkt Edukans intensief samen met een lokale partnerorganisatie die zich enorm inzet om de community te betrekken op thema’s als rechten, vorming en onderwijs. Dat laatste op kleine basisscholen. In deze regio geldt: elk kind moet makkelijk toegang hebben tot onderwijs. Daarom is er om de paar kilometer een school te vinden. De plekken die je bezoekt zijn veilig en landelijk gelegen in Sonepur en Boudh.

Met jou en onze partnerorganisatie kijken we naar de behoefte van de scholen en wat jij kan doen vanuit jouw achtergrond en ervaring. We maken hiervoor een programma op maat.

Vaste onderdelen van het programma

De volgende onderdelen staan in elk geval meestal op het programma:

  • Leerkrachten on the job trainen en coachen op het gebied van ‘active teaching and learning’. Je volgt hierbij de werkwijze van Edukans.
  • Ondersteunen bij de implementatie van de ideeën en werkvormen die je introduceert.
  • Workshops geven aan leerkrachten en schoolleiders.
  • Betrekken van ouders en de community bij de school. In een aantal plaatsen is dit een extra speerpunt waaraan je kunt werken. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van ouderbijeenkomsten of het bespreekbaar maken van hulp bij huiswerk door ouders.

DARE2GO India

Waarom India?

India is het land van de grote contrasten en zet al je zintuigen op scherp. Het landschap, de heerlijke geuren op de markt, de indrukwekkende cultuur. Maar vooral de prachtige mensen maken de reis door India onvergetelijk.

Reisperiode DARE2GO India

Gedurende het schooljaar, voor minimaal 10 weken (okt-dec, februari-april). Let op: per jaar kunnen de schoolperiode en bijbehorende vakanties variëren. We kijken graag met jou en de projectpartner naar de meest geschikte periode.

Neem contact met ons op

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk op scholen in India? Neem dan contact met ons op. Of schrijf je in voor de informatiebijeenkomst.

Meld je aan voor de voorbereidingstraining

Of ken je Edukans al, en weet je al zeker dat je de voorbereiding wilt starten? Meld je direct aan

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij