DARE2GO Ethiopië

DARE2GO Ethiopië

Kleuteronderwijs staat in Ethiopië nog in de kinderschoenen. Heb jij een voorliefde voor kleuters en vind je het leuk om samen met Ethiopische collega’s te onderzoeken hoe zij kleuteronderwijs het beste vorm kunnen geven? Dan is DARE2GO Ethiopië echt iets voor jou!

Direct aanmelden

Met een achterstand naar school

Tot een aantal jaren geleden was er geen kleuteronderwijs in Ethiopië. Daardoor zijn veel kinderen met een achterstand op de basisschool begonnen. Wat opvalt: de kinderen spreken weinig Engels en hebben vooral moeite met lezen. Doordat de klassen vrij groot zijn is het een grote uitdaging om álle kinderen betrokken te krijgen bij de lessen.

DARE2GO Ethiopië

Differentiëren in de klas

Leerkrachten zoeken naar mogelijkheden om de kwaliteit van de lessen te verbeteren en hogere leerresultaten te behalen. En zijn dus vooral op zoek naar hoe ze het kleuteronderwijs vorm kunnen geven.

Zit jij vol ideeën over leuke werkvormen en heb je ervaring met differentiëren in de klas? En spreekt het jonge kind je erg aan? Dan is Ethiopië een prachtig land met genoeg uitdaging!

Programma op maat

In Ethiopië werkt Edukans intensief samen met een lokale partnerorganisatie aan de ontwikkeling van het onderwijs op basisscholen. Het zijn relatief grote scholen (ongeveer 1500-2500 leerlingen) en deze zijn zowel stedelijk als landelijk gelegen in Debre Tabor, Jimma en Addis Abeba.

Met jou en onze partnerorganisatie kijken we naar de behoefte van de scholen en wat jij kan doen vanuit jouw achtergrond en ervaring. We maken hiervoor een programma op maat.

Vaste onderdelen van het programma

De volgende onderdelen staan in elk geval meestal op het programma:

  • Leerkrachten on the job trainen en coachen op het gebied van ‘active teaching and learning’. Je volgt hierbij de werkwijze van Edukans.
  • Ondersteunen bij de implementatie van de ideeën en werkvormen die je introduceert.
  • Workshops geven aan leerkrachten en schoolleiders.
  • Betrekken van ouders en de community bij de school. In een aantal plaatsen is dit een extra speerpunt waaraan je kunt werken. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van ouderbijeenkomsten of het bespreekbaar maken van hulp bij huiswerk door ouders.

DARE2GO Ethiopië

Waarom Ethiopië?

Ethiopië is een enorm divers land in het oosten van Afrika. Je komt er allerlei soorten landschappen en culturen tegen en er worden wel 70 talen gesproken!

De hoofdstad van Ethiopië is Addis Abeba. Je zult je enorm welkom voelen in het land, want de mensen zijn er erg gastvrij en vriendelijk.

Reisperiode DARE2GO Ethiopië

Gedurende het schooljaar, voor minimaal 10 weken (okt-dec, februari-april, april-juli). Let op: per jaar kunnen de schoolperiode en bijbehorende vakanties variëren. We kijken graag met jou en de projectpartner naar de meest geschikte periode.

Neem contact met ons op

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk op scholen in Ethiopië? Neem dan contact met ons op. Of schrijf je in voor de informatiebijeenkomst.

Meld je aan voor de voorbereidingstraining

Of ken je Edukans al, en weet je al zeker dat je de voorbereiding wilt starten? Meld je direct aan

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij