sluit
Doneer direct

DARE2GO

Vrijwilligerswerk

Wil je vrijwilligerswerk doen? Heb je een tussenjaar? Wil jij meer over jezelf en de wereld leren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Edukans DARE2GO is een programma waar je op een verantwoorde manier vrijwilligerswerk in een ontwikkelingsland kunt doen.

We kijken gericht naar een goede ‘match’ zodat zowel jij, je reismaatje en het project tevreden zijn. Wat zoek jij en wat wordt er door het project gevraagd? We kijken naar je verwachtingen en mogelijkheden zodat je als vrijwilliger op een duurzame manier iets bij kunt dragen.

Voor wie is het?
Jongeren die eindexamen hebben gedaan met bijvoorbeeld een tussenjaar, studenten (al dan niet afgestudeerd) met een sociale studie of onderwijsachtergrond. Professionals met een (aantal) jaren ervaring in het onderwijs.

Zit je al boordevol levens- of werkervaring en wil je voor langere tijd op reis via Edukans? Neem dan ook gerust contact met ons op!

Wanneer?

Onze voorbereidingsmomenten gaan uit van vertrek naar het buitenland in februari of september. Wil je op een ander moment vertrekken? In overleg bekijken we of dit mogelijk is.

Waarom?
Je ontwikkelt jezelf op persoonlijk vlak. Je komt in contact met mensen in het land waar je verblijft en raakt geïnspireerd. De ontmoeting met de ander en van elkaar leren staan centraal. Je doet een onvergetelijke ervaring op.

Hoe werkt het?
Je schrijft een motivatiebrief met CV voor de projectpartner en deze sturen wij naar hen toe. Zo bekijken we of je er terecht kunt. Heeft het project ruimte in de periode dat jij wilt komen? Is er accommodatie beschikbaar én komen jouw achtergrond en verwachtingen overeen met de verwachtingen van het project? Als het project akkoord geeft, dan kan je je verdere voorbereidingen treffen.

De landen
In 2017 kan je onze partners bezoeken in: Afrika (Ethiopië, Ghana, Kenia, Malawi, Oeganda), Azië (India, Filipijnen) en Latijns Amerika (Suriname, Ecuador en Peru).

Voor elk project gelden andere eisen op het gebied van werkervaring, verblijfsduur en/of (opleidings)achtergrond. Wel geldt een minimale verblijfsduur van twee maanden voor alle plekken.
De onderwerpen van de projecten zitten allemaal in het sociale domein. De meeste projecten vallen in een van de volgende categorieën.

Cultuur
Je leeft en werkt een tijd lang mee in een lokale gemeenschap in bijv. Malawi, India of Peru en maakt kennis met een andere cultuur en taal. Je kunt hier terecht met minder (werk)ervaring en verblijft vaak in een gastgezin. Je ondersteunt bijvoorbeeld met sport en spelactiviteiten of draagt je steentje bij met huishoudelijke taken zoals het ondersteunen bij het verzorgen van de maaltijden.

Sociaal
Zowel de STER-scholen als op de andere projecten vallen veel werkzaamheden binnen het sociale domein. Vind jij het leuk om ouders in Ghana meer te betrekken bij het onderwijs van hun kinderen?  Of om in Kenia activiteiten te begeleiden bij een straatkinderproject?

Wil je meer informatie? Vraag de informatiebrochure aan of neem contact met ons op via dit formulier.