sluit
Doneer direct

DARE2GO

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Door je voor je vertrek te verdiepen in wat je gaat doen, krijg je een beter beeld van wat je te wachten staat. Hiervoor hebben wij een professionele, leuke en inspirerende training van drie dagen (één weekend van twee dagen en een losse dag) opgezet. Deze training is verplicht, omdat we willen dat je goed voorbereid op reis gaat!

Inhoud training
Je gaat tijdens de training met andere jongeren en studenten aan de slag met thema’s als ontwikkelingssamenwerking en mondiaal burgerschap, andere culturen, verantwoord vrijwilligerswerk (voluntourism), gezondheid, veilig reizen en praktische zaken zoals het regelen van je ticket en je visum. Tijdens deze dagen spreek je ook met vrijwilligers/studenten die al op reis zijn geweest met Edukans.

Persoonlijk gesprekken
Wij verdiepen ons ook in jou door vooraf te informeren naar je achtergrond, studie en motivatie. In het trainingsweekend vindt er een persoonlijk gesprek plaats. Samen bekijken we of je geschikt bent en bespreken we welke plek het beste past bij jouw vaardigheden, talenten en gewenste activiteiten. Op die manier maken we de beste match en haal je het meest uit jouw buitenlandervaring!

De route die je daarna doorloopt, stippelen we samen uit. Voor je vertrekt heb je samen met je reismaatje nogmaals een gesprek met je coach om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Een van die puntjes is het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Reismaatje
Met Edukans DARE2GO ga je over het algemeen op reis in tweetallen. Het hebben van een reismaatje heeft een grote meerwaarde omdat je je ervaring samen deelt en je iemand hebt om op terug te vallen tijdens de reis. Zeker als je weinig reiservaring hebt, is het fijn om dit avontuur met z’n tweeën aan te gaan. Tijdens de voorbereiding ontmoet je andere reizigers die ook op zoek zijn naar een reismaatje. Ken je al iemand die met je meegaat? Dan doorlopen jullie samen de voorbereiding.

Alleen op reis
Heb je al veel reiservaring en wil je liever alleen op reis? Dat kan ook! We overleggen dit samen en bespreken het met de projectpartner.