In 5 stappen goed voorbereid op reis

Wij vinden het een must dat je goed voorbereid op reis gaat. Daarom doorloop je deze stappen voordat je het vliegtuig in gaat.

Stap 1: Informatieavond of telefonische intake

Ben je van plan om op reis te gaan, maar wil je eerst een beeld krijgen van de mogelijkheden? Kom dan langs op een van de informatiebijeenkomsten. Hier krijg je alle informatie en daarna meld je je aan voor de training.

Lukt het niet om naar een informatiebijeenkomst te komen? Neem dan contact met ons op. We bellen je graag een keer. Zo heb je gelijk een beeld van Edukans én wordt je reisplan al concreter.

Stap 2: Je reis kiezen

Je ziet hier alle reizen naar Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Edukans vindt het belangrijk dat je zinvol vrijwilligerswerk doet. Samen met onze projectpartners in de reislanden bespreken we welke plek het beste past bij jouw vaardigheden, talenten en gewenste activiteiten. Op die manier maken we de beste match en haal je het meest uit jouw buitenlandervaring.

Stap 3: Reismaatje

Hoe fijn is het om dit grote avontuur met z’n tweeën aan te gaan! Je kunt je ervaringen delen en hebt altijd iemand om op terug te vallen. Ken je iemand met wie je samen op reis wilt? Dan doorlopen jullie samen het voorbereidingstraject. Is er niemand in je omgeving die mee op reis wil? Dan kan Edukans ook voor een reismaatje zorgen.

Als je al veel reiservaring hebt en liever alleen op reis wilt, kan dat ook. We overleggen dit samen en bespreken het met onze projectpartner in je reisland.

Stap 4: Trainingsdagen

Je neemt deel aan 3 inspirerende, professionele én leuke trainingsdagen (een vrijdag en zaterdag met overnachting en een losse zaterdag).

Samen met andere reizigers verdiep je je in onderwerpen als ontwikkelingssamenwerking, leven in een andere cultuur, gezondheid en veiligheid tijdens je reis en verantwoord vrijwilligerswerk doen. Ook praktische zaken die je voor je reis moet regelen, komen aan bod.

Ga je in het onderwijs aan de slag, dan focus je op didactiek en onderwijs in ontwikkelingslanden. Tijdens deze dagen is er volop kans om te spreken met mensen die al eerder op reis gingen met Edukans. De trainingsdagen zijn verplicht.

Trainingsdata 2021

Wil je in 2021 op reis? Stuur dan een mailtje naar [email protected] Zodra de trainingsdata voor reizigers in 2021 bekend zijn nemen we contact met je op.

Stap 5: Persoonlijke begeleiding

Je krijgt een coach waarmee je voor, tijdens en na de reis regelmatig contact hebt. Jouw coach is gedurende de hele voorbereiding betrokken. Hij of zij weet veel over het land dat je gaat bezoeken en over de praktische voorbereiding. Ook kunnen we je in contact brengen met oud-deelnemers die al op reis zijn geweest.

Tijdens de reis evalueren we hoe het gaat en na de reis is er een afsluitende evaluatie. Op deze manier kan je jouw ervaringen doorgeven en sluit je je verblijf goed af.

Nieuwsgierig en enthousiast geworden?
Geef je dan op voor de eerstvolgende informatiebijeenkomst

Extra voor onderwijsprofessionals

We vinden het belangrijk dat de inzet van vrijwilligers bijdraagt aan een duurzame aanpak van onderwijsontwikkeling. Daarom biedt Edukans alle (bijna) docenten de mogelijkheid om het World Teacher programma met een lang verblijf te combineren. Je trekt de eerste 2 weken van je reis op met een groep Nederlandse World Teachers. Ter plekke werk je samen met lokale docenten en ontdek je waar meer behoefte aan is. Na deze 2 weken blijf je op de scholen om een verdiepingsslag te maken in de kwaliteit van het onderwijs.

Dit is een op maat gemaakt programma waarin je zowel veel zelf zult leren als een concrete bijdrage levert aan onderwijs wereldwijd. Een mooie combinatie! Wil je DARE2GO en World Teacher met elkaar combineren? Neem dan contact met ons op en we informeren je over de mogelijkheden.

Aanmelden voor DARE2GO

Terug naar de hoofdpagina

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij