sluit
Doneer direct

DARE2GO

Stages

Zoek je een stage in een ontwikkelingsland? Wil je jezelf blijven ontwikkelen en je kennis vergroten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! DARE2GO is een programma van Edukans voor studenten HBO / WO die voor minimaal twee maanden naar Afrika, Azië of Latijns-Amerika willen om stage te lopen.

We gaan op zoek naar een goede ‘match’ zodat zowel jij, de projectpartner en je opleiding tevreden zijn. Wat is je stage- of onderzoeksopdracht? Waar ben je naar op zoek en wat kan de projectpartner goed gebruiken? Met deze antwoorden gaan we op zoek naar een plek waar jij je buitenlandstage het beste kunt uitvoeren.

Voor wie is het?
De stages zijn geschikt voor studenten HBO / WO met een sociale studie of onderwijsachtergrond. Denk daarbij aan pedagogiek, pabo, lerarenopleidingen, sociale studies (SPH, MWD, CMV). Twijfel je of we voor jou een geschikte stageplek hebben? Neem dan contact met ons op.

Wanneer?
Onze voorbereidingsmomenten gaan uit van vertrek naar het buitenland in februari of september. Wil je op een ander moment vertrekken? In overleg bekijken we of dit mogelijk is. Afhankelijk van de stageplek verblijf je minimaal twee maanden in het buitenland.

Waarom?
Je ontwikkelt jezelf op professioneel en persoonlijk vlak. Je leert werken in een andere cultuur onder andere omstandigheden dan je gewend bent. Je draagt bij aan ontwikkeling daar en je doet een onvergetelijke ervaring op.

Hoe werkt het?
Je schrijft een motivatiebrief met CV voor de projectpartner en deze sturen wij naar hen toe. Zij beoordelen of jij bij hen past en of er in de gewenste periode plek is. Hierna bepaalt je opleiding of de stageplek voldoet aan de voorwaarden. Bij twee positieve antwoorden heb jij je stageplek gevonden en kan de voorbereiding beginnen!

De landen
In 2017 kan je onze partners bezoeken in: Afrika (Ethiopië, Ghana, Kenia, Malawi, Oeganda), Azië (India, Filipijnen) en Latijns Amerika (Suriname, Ecuador en Peru).

Onderwijs
De scholen waar Edukans mee werkt zijn STER scholen waarbij het onderwijs wordt verbeterd volgens het STER-school model.
Stel je voor dat je naar Malawi gaat en samen met docenten van een Primary School verder inzoomt op het gebruik van activerende werkvormen of de opbouw van een les. Of je doet een onderzoek in Ethiopië of Suriname naar de hulpvraag van docenten of leerlingen van een school.

Sociaal
Zowel de STER-scholen als op de andere projecten vallen veel werkzaamheden binnen het sociale domein. Vind jij het leuk om ouders en de community in Ghana meer te betrekken bij het onderwijs van hun kinderen?  Of om een onderzoek te doen naar special needs van kinderen in het onderwijs in India of Peru? Laat het ons weten!

Wil je meer informatie? Vraag de informatiebrochure aan of neem contact met ons op via dit formulier.