Koningsspelen Schoolmaatjes

Schoolmaatjes Koningsspelen organiseren

Doet jullie school mee aan de Koningsspelen? Dan kan het handig zijn om de actie voor Schoolmaatjes daaraan te koppelen. Zo maak je optimaal gebruik van het moment! Leerlingen halen geld op voor de actie door zich te laten sponsoren voor de spelletjes die ze doen tijdens de Schoolmaatjes Koningsspelen.

Koningsspelen Schoolmaatjes

Zo organiseer je de Koningsspelen

Stel allereerst een actieteam samen. Hierin kunnen collega’s zitten, maar hulp van enthousiaste ouders is onmisbaar.

1. Hoe en wat?

Vul samen het draaiboek in en verdeel de taken. Welke spelletjes kiezen jullie? Wat is een geschikte locatie voor het spelletjesparcours en welke materialen heb je nodig? Het Schoolmaatjes draaiboek helpt jullie op weg.

 Klik hier om het Schoolmaatjes draaiboek te downloaden

2. Informeer je collega’s

Informeer je collega’s over Schoolmaatjes, bijvoorbeeld met de flyer, en communiceer de tijd en locatie van de Koningsspelen. Vraag je mede-docenten om in hun klas te vertellen over Schoolmaatjes. Om de actie te laten leven bij de leerlingen kunnen zij de video’s laten zien.

Klik hier om naar de video’s te gaan

Klik hier om de Schoolmaatjes flyer te downloaden

3. Versier de kaftjes

Deel in iedere klas de stickers uit voor de kaftjes van de Correctbooks (deze ontvang je per post). Elke leerling mag er één versieren. Dit maakt de cadeaus voor jullie Schoolmaatjes echt uniek!

4. Informeer ouders en de lokale pers

Hoe meer aandacht voor jullie Schoolmaatjes Koningsspelen, hoe beter! Vertel ouders over jullie actie voor Edukans Schoolmaatjes, bijvoorbeeld via de nieuwsbrief, social media of de ouder-app. In het draaiboek vind je een voorbeeld persbericht en een bericht voor de schoolnieuwsbrief.

5. Op zoek naar sponsoren

Zet een parcours uit met verschillende spelletjes. Bij elk spel krijgen kinderen een stempel op hun parcourskaart. Leerlingen uit de midden-/bovenbouw vragen familie en vrienden om hen te sponsoren voor een bepaald aantal spelletjes of het afleggen van het complete parcours. Kinderen uit de onderbouw doen een aangepast parcours en worden gesponsord door hun ouders. Laat hen bijvoorbeeld zelf medailles knutselen om aan hun ouders te verkopen.

Geef leerlingen ruim voor de dag van de sponsorloop de sponsorkaarten mee, zodat ze tijd hebben om sponsoren te zoeken.

Klik hier om de Schoolmaatjes sponsorkaart te downloaden

6. Stuur de versierde stickers op

Verzend na afloop van de actie de stickers die de leerlingen hebben gemaakt naar Edukans, t.a.v. Schoolmaatjes, Postbus 1492, 3800 BL Amersfoort. Wij zorgen dat de stickers op de kaftjes terecht komen voordat de schriften worden uitgedeeld.

7. Deel jullie succes!

Communiceer de opbrengst van jullie actie in de schoolnieuwsbrief. Vergeet ook niet jullie resultaten en foto’s met de pers te delen.

Alle materialen op een rij

Terug naar het actie-overzicht