Schoolmaatjes

Draag bij aan beter leren

Kinderen die actief met de lesstof aan het werk gaan: op veel Afrikaanse scholen is dit er niet bij. Áls leerlingen al een schriftje hebben, schrijven ze er alleen hun lesjes netjes in op. Ze zijn bang om fouten te maken, want dan verpesten ze hun mooie schrift. Terwijl fouten maken nu juist zo belangrijk is voor het leerproces!

Training actief lesgeven

Door mee te doen aan Schoolmaatjes halen jullie geld op voor schriften die jarenlang meegaan. Edukans deelt de door jullie versierde schriftjes niet alleen uit. De leerkrachten van de kinderen krijgen ook een training in activerende didactiek, waardoor hun leerlingen veel meer van de les opsteken!

Meer over onze methode in activerende didactiek

Meedoen met Schoolmaatjes!

 

Beter leren dankzij de Correctbook

“Teken 5 bomen in je Correctbook,” zegt juf Patience tegen haar leerlingen. De kinderen beginnen meteen fanatiek te tekenen. “Wis er nu 3 uit. Hoeveel bomen heb je over?” Op de Ghanese school van juf Patience waren de rekenlessen nog nooit zo effectief. “Dankzij de Correctbooks zitten we nooit meer zonder schriftjes en pennen. En de leerlingen durven fouten te maken en out-of-the-box te schetsen; enorm goed voor hun motivatie en om zelfstandig te leren denken!”

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij