sluit
Doneer direct

Edukans Schoenmaatjes

Schoenmaatjes in de klas

Speciaal voor juffen en meesters ontwikkelden wij een programma met leuke activiteiten zoals liedjes, films en knutselopdrachten. Besteed op een creatieve manier aandacht aan jullie Schoenmaatjes actie en leer kinderen dat geven om een ander belangrijk is.

Dag 1: Schoenmaatjes gaat beginnen!

Laat de kinderen een filmpje zien over Schoenmaatjes op het digibord. Jullie zien hoe blij deze kinderen zijn met hun schoenendoos!

Of bekijk de video over Schoenmaatjes Connected, waarin Edukans ambassadeurs Nick & Simon laten zien hoe je een persoonlijk bericht met je schoenendoos kunt versturen en er één terug krijgt.

Informeer uw leerlingen en ouders over Schoenmaatjes. Geef alle kinderen de Schoenmaatjesfolder mee naar huis. U kunt ook de begeleidende brief voor ouders meegeven. Plaats een berichtje in uw schoolnieuwsbrief en hang de poster op die u bij uw bestelling ontving.

Extra tips!

  1. Uw school in de media dankzij Schoenmaatjes! Met dit persbericht vertelt u de lokale media over uw actie.
  2. Download de Schoenmaatjes banners voor uw website.
    Download banner Schoenmaatjes formaat 184×184
    Download banner Schoenmaatjes formaat 300×250
    Download banner Schoenmaatjes formaat 468×60
  3. Met deze handige sponsorkaart kunnen de kinderen de vrijwillige bijdrage van € 6,00 (of € 6,50 bij deelname Schoenmaatjes Connected) ophalen.

Dag 2: Leren over elkaars wereld

Onze presentatievrijwilligers komen graag bij u op school om van alles te vertellen en te laten zien over een land waar de schoenendozen worden uitgedeeld. Of bestel een leskist over een land. Bij interesse kunt u contact opnemen met Edukans (info@edukans.nl). 

Extra:

Dag 3: Knutselen

Tip 1: Versier de schoenendozen die de kinderen mee van huis hebben genomen.

Tip 2: Maak vriendschapsarmbandjes met de leerlingen. Ieder kind maakt er twee. Doe één armbandje in de schoenendoos, de andere is voor de leerling zelf.

Extra: Download onze Schoenmaatjes kleurplaat.

Dag 4: Voorlezen

Lees met de kinderen het boek ‘Snuffie gaat op reis’. Deze en andere boeken kunt u tijdens het aanmeldproces bestellen.

Edukans biedt verschillende (prenten)boeken bij de actie aan. Leuk om samen met de kinderen te lezen wanneer jullie meedoen met Schoenmaatjes!

Kijk hier voor het volledige boekenoverzicht.

Dag 5: Feest!

Studeer samen met de kinderen een speciaal Schoenmaatjeslied in.

Laat aan het eind van de morgen/dag de kinderen van de hele school alle versierde en gevulde schoenendozen naar een centrale plek in de school brengen. Zingend zwaaien jullie de schoenendozen uit!

Muziek

Kijk voor meer inspirerende producten van uitgeverij Kwintessens op de website.