Verbeter het onderwijs

Studiereis Suriname

Let op: De reis naar Suriname is tot nader orde uitgesteld vanwege het coronavirus. De scholen in Suriname zijn maandenlang gesloten geweest. Op dit moment ligt de focus op een veilige terugkeer van alle kinderen naar school en het inhalen van leerachterstanden. Dat betekent dat er tijdelijk geen ruimte in het programma is voor het ontvangen van World Teachers. Op de hoogte blijven van de reismogelijkheden? Vul je mailadres in, in de pop-up linksonder.

Deze avontuurlijke reis voert je naar de stad en binnenlanden van Suriname. Het land is voor een groot deel bedekt met oerwoud dat deel uitmaakt van het Amazonegebied. In het dagelijks leven in Suriname kom je veel Nederlandse invloeden tegen. En: ook op de scholen wordt Nederlands gesproken.

Surinaams onderwijs in ontwikkeling

We kunnen veel van onze Surinaamse collega’s leren: meertaligheid en culturele identiteit hebben een belangrijke plek op de lokale Pabo en in het curriculum. Het onderwijs in Suriname is sterk in ontwikkeling; men wil graag meer gedifferentieerd lesgeven en schoolleiders werken toe naar concrete ontwikkelplannen voor hun scholen. Hier kunnen we de scholen dan ook inspireren met activerende didactiek. Tijdens deze reis bezoeken we basisscholen.

studiereis suriname

Opzet van de studiereis naar Suriname

 • Het eerste weekend vliegen we naar Suriname en reizen we door naar de eindbestemming.
 • Na aankomst bereiden we de eerste schoolweek voor en maken we kennis met elkaar.
 • De eerste schoolweek! We gaan samen leren, observeren, lessen voorbereiden en nabespreken. Ook zijn er workshops en teambijeenkomsten. We werken aan: Active learning, Teaching en School management.
 • In het tussenliggende weekend is er tijd voor een toeristisch uitstapje, markt- en/of kerkbezoek, voorbereiding op de tweede week en ontspanning. In sommige landen is er op de zaterdag of zondag nog een (halve) workshopdag.
 • De tweede week bezoeken we een nieuwe school of gaan we verder met de doelen en activiteiten uit week 1.
 • Meestal is er een start- en eindbijeenkomst waarin we de reis ook evalueren.
 • Het laatste weekend reizen we terug naar Nederland. Afhankelijk van de vliegtickets ben je op zondag(ochtend) weer terug.

De details van het reisprogramma maken we tijdens de voorbereiding bekend. We werken hierin nauw samen met onze partner in Suriname. Dit is een voorlopig programma, want we weten inmiddels uit ervaring dat het ter plekke nog kan veranderen.

Reis- en trainingsdata

Reis n.t.b.
Kennismakingsavond n.t.b.
Tweedaagse training n.t.b.
Derde trainingsdag n.t.b.
Terugkomdag n.t.b.

Kosten

De totaalprijs is inclusief:

 • trainingsmateriaal
 • 3 trainingen (inclusief 1 overnachting)
 • vliegticket
 • eten, reis- en verblijfkosten in het land

Visum, vaccinaties, verzekeringen en eventuele VOG zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Schoolleiders Docenten,  en andere onderwijsprofessionals Studenten
€ 2.195 € 1.995 € 1.800**

Om toekomstige docenten te ondersteunen, kunnen we studenten dankzij een Edukans sponsor een korting aanbieden.

Jouw actie voor onderwijs

Ook in Nederland kom je in actie voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Je werft minimaal € 1.000 sponsorgeld. Hiermee kunnen jouw collega’s in ontwikkelingslanden deelnemen aan het trainingsprogramma én kan Edukans opvolging geven aan de kwaliteitsverbetering die jullie tijdens de reis inzetten.

Met je eigen actiesite op www.inactievooredukans.nl roep je eenvoudig je omgeving op om je te steunen en volgen de thuisblijvers je reis op de voet. Natuurlijk kun je ook een goede doelenactie starten op jouw school en je leerlingen betrekken bij je reis.

Social

Partners & keurmerken

 • CBF
 • ANBI
 • Nationale Postcode Loterij