sluit
Doneer direct

World Teacher - 12 t/m 27 oktober 2019

Studiereis Suriname

(inschrijving is gesloten)
Deze avontuurlijke studiereis voert je naar de ongerepte binnenlanden van Suriname, vlakbij de Brokopondorivier. Het land is voor een groot deel bedekt met oerwoud dat deel uitmaakt van het Amazonegebied. In het dagelijks leven in Suriname kom je veel Nederlandse invloeden tegen. En: ook op de scholen wordt Nederlands gesproken.

We kunnen veel van onze Surinaamse collega’s leren. Meertaligheid en culturele identiteit hebben een belangrijke plek op de lokale Pabo en in het curriculum. Sterke punten in het onderwijs zijn het omgaan met verschillen en het lezen van lichaamstaal.

Direct aanmelden

Toch is het onderwijs in het binnenland van Suriname nog sterk in ontwikkeling. Gemeenschappen liggen ver weg van de ‘bewoonde’ wereld, waardoor ontwikkelingen stil staan en niet voldoen aan (inter)nationale normen. Hier kunnen we de scholen dan ook inspireren met activerende didactiek. Ook ouderbetrokkenheid is een belangrijk thema tijdens deze reis.

Klik op één van de onderwerpen:

studiereis suriname

Opzet van de studiereis naar Suriname

 • Het eerste weekend vliegen we naar Suriname en reizen we door naar de eindbestemming.
 • Na aankomst bereiden we de eerste schoolweek voor en maken we kennis met elkaar.
 • De eerste schoolweek! We gaan samen leren, observeren, lessen voorbereiden en nabespreken. Ook zijn er workshops en teambijeenkomsten. We werken aan: Active learning, Teaching en School management.
 • In het tussenliggende weekend is er tijd voor een toeristisch uitstapje, markt- en/of kerkbezoek, voorbereiding op de tweede week en ontspanning. In sommige landen is er op de zaterdag of zondag nog een (halve) workshopdag.
 • De tweede week bezoeken we een nieuwe school of gaan we verder met de doelen en activiteiten uit week 1.
 • Meestal is er een start- en eindbijeenkomst waarin we de reis ook evalueren.
 • Het laatste weekend reizen we terug naar Nederland. Afhankelijk van de vliegtickets ben je op zondag(ochtend) weer terug.

De details van het reisprogramma maken we tijdens de voorbereiding bekend. We werken hierin nauw samen met onze partner in Suriname. Dit is een voorlopig programma, want we weten inmiddels uit ervaring dat het ter plekke nog kan veranderen.

Reis- en trainingsdata

 

Reis van 12 tot 27 oktober 2019
Kennismakingsgesprek woensdag 15 mei 2019 ’s avonds
Tweedaagse training van vrijdag 14 juni 9.00 uur) tot zaterdag 15 juni 2019 17.00 uur (incl. overnachting)
Derde trainingsdag zaterdag 21 september 2019
Terugkomdag zaterdag 23 november 2019

Kosten

De totaalprijs is inclusief:

 • trainingsmateriaal
 • 3 trainingen (inclusief 1 overnachting)
 • vliegticket
 • eten, reis- en verblijfkosten in het land

Visum, vaccinaties, verzekeringen en eventuele VOG zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Docenten, schoolleiders en andere onderwijsprofessionals Studenten
Totaal* € 1.995 € 1.800**

Om toekomstige docenten te ondersteunen, kunnen we studenten dankzij een Edukans sponsor een korting aanbieden.

Jouw actie voor onderwijs

Ook in Nederland kom je in actie voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Je werft minimaal € 1.000 sponsorgeld. Hiermee kunnen jouw collega’s in ontwikkelingslanden deelnemen aan het trainingsprogramma én kan Edukans opvolging geven aan de kwaliteitsverbetering die jullie tijdens de reis inzetten.

Met je eigen actiesite op www.inactievooredukans.nl roep je eenvoudig je omgeving op om je te steunen en volgen de thuisblijvers je reis op de voet. Natuurlijk kun je ook een goede doelenactie starten op jouw school en je leerlingen betrekken bij je reis.

 

Ik wil mij inschrijven!