sluit
Doneer direct

World Teacher

Reis Suriname 2019

Deze avontuurlijke reis voert je naar de ongerepte binnenlanden van Suriname, vlak bij de Brokopondorivier. Het gastvrije Zuid-Amerikaanse land is voor een groot deel bedekt met oerwoud dat deel uitmaakt van het Amazonegebied. In het dagelijks leven in Suriname kom je veel Nederlandse invloeden tegen. En: ook op de scholen wordt Nederlands gesproken.

Als student, docent en schoolleider kunnen we van de Surinaamse collega’s veel leren. Meertaligheid en culturele identiteit hebben een belangrijke plek op de lokale Pabo en in het curriculum. Sterke punten in het onderwijs zijn het omgaan met verschillen en het lezen van lichaamstaal.

Toch is in het binnenland van Suriname het onderwijs sterk in ontwikkeling. Gemeenschappen liggen ver weg van de ‘bewoonde’ wereld waardoor ontwikkelingen stil staan en niet voldoen aan (inter)nationale normen. We kunnen de scholen dan ook inspireren met activerende didactiek. Ook ouderbetrokkenheid is een belangrijk thema tijdens deze reis.

Opzet van de reis*

  • Heenvlucht in het eerste weekend en doorreis naar de bestemming
  • Voorbereiden van de eerste schoolweek en kennismaking met de groep/collega’s
  • Eerste schoolweek samen leren, observeren, lessen voorbereiden en nabespreken. Workshops en team bijeenkomsten worden georganiseerd. We werken aan: Active learning, Teaching en School management.
  • Tussenliggende weekend bestaat veelal uit een toeristisch uitstapje, markt- en/of kerkbezoek, voorbereiding op de tweede week en ontspanning. In sommige landen vindt op de zaterdag of zondag nog een (halve) workshopdag plaats
  • De tweede week wordt ofwel een nieuwe school bezocht, of verder gegaan met de doelen en activiteiten uit week 1.
  • Er vindt doorgaans een start en eindbijeenkomst plaats waarin ook geëvalueerd wordt.
  • Het laatste weekend wordt terug gereisd naar Nederland. Afhankelijk van de vliegtickets ben je op zondag(ochtend) weer terug.

* De details van het reisprogramma worden tijdens de voorbereiding bekend gemaakt. We werken hierin nauw samen met onze partner in het land. We houden een voorlopig programma aan; en weten inmiddels uit ervaring dat het ter plekke nog kan veranderen.

(Inschrijven kan tot 22 maart 2019)

Reis- en trainingsdata

 Reis van 12 tot 27 oktober 2019
Kennismakingsgesprek woensdag 15 mei 2019 ’s avonds
Tweedaagse training vrijdag 14 juni (vanaf 9.00 uur) & zaterdag 15 juni 2019 (tot 17 uur) (incl. overnachting)
Derde trainingsdag zaterdag 21 september 2019
Terugkomdag zaterdag 23 november 2019

Kosten

Docenten, schoolleiders en andere onderwijsprofessionals Studenten
Totaal* € 1.995 € 1.800**

* De totaalprijs is inclusief trainingsmateriaal, drie trainingen (inclusief één overnachting), vliegticket, eten, reis- en verblijfkosten in het land en exclusief visum, vaccinaties en verzekeringen.
** Om toekomstige docenten te ondersteunen, kunnen wij dankzij een Edukans sponsor studenten een korting aanbieden.

Jouw actie voor onderwijs

Ook in Nederland kom je in actie voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Je werft minimaal € 1.000 sponsorgeld. Hiermee kunnen jouw collega’s in ontwikkelingslanden deelnemen aan het trainingsprogramma én kan Edukans opvolging geven aan de kwaliteitsverbetering die jullie tijdens de reis inzetten.

Met je eigen actiesite op www.inactievooredukans.nl roep je eenvoudig je omgeving op om je te steunen en volgen de thuisblijvers je reis op de voet. Natuurlijk kun je ook een goede-doelenactie starten op jouw school en je leerlingen betrekken bij je reis.

(Inschrijven kan tot 22 maart 2019)

Ik wil mij inschrijven!