sluit
Doneer direct

World Teacher

Reis Oeganda 2019

De natuur is er prachtig en ongerept. De mensen vriendelijk. Het is het – relatief kleine, maar indrukwekkende – land waar de Nijl ontspringt. Deze reis voert je door de ‘Parel van Afrika’. Doel van de reis is met de Oegandese collega’s te werken aan het inzetten van actieve didactiek waarmee we de  kwaliteit van het onderwijs binnen de klas verbeteren. Op de scholen die we bezoeken wordt daarnaast gewerkt aan het schoolmanagement en de betrokkenheid van de gemeenschap. Het gebied waar we naar toe reizen ligt een paar uur ten noorden van Kampala. Dit jaar is het eerste jaar in deze regio van een drie-jarig programma.

Opzet van de reis*

  • Heenvlucht in het eerste weekend en doorreis naar de bestemming
  • Voorbereiden van de eerste schoolweek en kennismaking met de groep/collega’s
  • Eerste schoolweek samen leren, observeren, lessen voorbereiden en nabespreken. Workshops en team bijeenkomsten worden georganiseerd. We werken aan: Active learning, Teaching en School management.
  • Tussenliggende weekend bestaat veelal uit een toeristisch uitstapje, markt- en/of kerkbezoek, voorbereiding op de tweede week en ontspanning. In sommige landen vindt op de zaterdag of zondag nog een (halve) workshopdag plaats
  • De tweede week wordt ofwel een nieuwe school bezocht, of verder gegaan met de doelen en activiteiten uit week 1.
  • Er vindt doorgaans een start en eindbijeenkomst plaats waarin ook geëvalueerd wordt.
  • Het laatste weekend wordt terug gereisd naar Nederland. Afhankelijk van de vliegtickets ben je op zondag(ochtend) weer terug.

* De details van het reisprogramma worden tijdens de voorbereiding bekend gemaakt. We werken hierin nauw samen met onze partner in het land. We houden een voorlopig programma aan en weten inmiddels uit ervaring dat het ter plekke nog kan veranderen.

Inschrijven kan tot 7 januari 2019

Reis- en trainingsdata

 Reis van 6 tot 20 juli 2019
Kennismakingsgesprek Woensdag 23 januari 2019 ’s avonds
Tweedaagse training vrijdag 8 februari (vanaf 9.00 uur) & zaterdag 9 februari 2019 (tot 17 uur) (incl. overnachting)
Derde trainingsdag zaterdag 25 mei 2019
Terugkomdag  zaterdag 23 november 2019

Kosten*

Schoolleiders Docenten en andere onderwijsprofessionals Studenten
€ 2.195 € 1.995 € 1.800**

* De totaalprijs is inclusief trainingsmateriaal, drie trainingen (inclusief één overnachting), vliegticket, eten, reis- en verblijfkosten in het land en exclusief visum, vaccinaties en verzekeringen.
** Om toekomstige docenten te ondersteunen, kunnen wij dankzij een Edukans sponsor studenten een korting aanbieden.

Jouw actie voor onderwijs

Ook in Nederland kom je in actie voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Je werft minimaal € 1.000 sponsorgeld. Hiermee kunnen jouw collega’s in ontwikkelingslanden deelnemen aan het trainingsprogramma én kan Edukans opvolging geven aan de kwaliteitsverbetering die jullie tijdens de reis inzetten.

Met je eigen actiesite op www.inactievooredukans.nl roep je eenvoudig je omgeving op om je te steunen en volgen de thuisblijvers je reis op de voet. Natuurlijk kun je ook een goede-doelenactie starten op jouw school en je leerlingen betrekken bij je reis.

(Inschrijven kan tot 7 januari 2019)

Ik wil mij inschrijven!