"Malawi" - Edukans

Studiereis Malawi

Let op: door het coronavirus hebben wij onze reizen in 2020 helaas moeten annuleren.

Lees hier meer informatie

Een reis naar ‘the warm heart of Africa’. Malawi is een heel gastvrij land. Tijdens je reis leer je Malawi écht kennen. Niet alleen zíe je de lokale gewoonten en manier van leven en werken; je wordt er onderdeel van. Je komt op plekken waar je anders niet snel zou komen en ontmoet inspirerende collega´s die zeer bevlogen zijn over hun vak. Tijdens deze reis bezoek je scholen in centraal Malawi.

De basisscholen waar we werken aan beter onderwijs zijn overwegend grote scholen. 2.500 leerlingen zijn geen uitzondering! Je staat dus voor een behoorlijke uitdaging als leerkracht, om in grote groepen leerlingen actieve werkvormen in te zetten. Als World Teachers observeren we lessen in de klas en bespreken deze met onze collega’s. Je geeft workshops, onder meer over activerende didactiek en differentiatie. Soms sta je samen met je collega voor de klas (co-teaching). Voor de schoolleiders is er een meer coachende rol en wordt aandacht besteed aan het opzetten en behouden van een netwerk tussen de scholen. Zo houden de schoolleiders regelmatig contact en leren zij van elkaar!

Opzet van de studiereis naar Malawi*

 • Het eerste weekend vliegen we (waarschijnlijk vanaf Brussel) naar Malawi en reizen we door naar de eindbestemming.
 • Na aankomst bereiden we de eerste schoolweek voor en maken we kennis met elkaar.
 • De eerste schoolweek! We gaan samen leren, observeren, lessen voorbereiden en nabespreken. Ook zijn er workshops en teambijeenkomsten. We werken aan: Active learning, Teaching en School management.
 • In het tussenliggende weekend is er tijd voor een toeristisch uitstapje, markt- en/of kerkbezoek, voorbereiding op de tweede week en ontspanning. In sommige landen is er op de zaterdag of zondag nog een (halve) workshopdag.
 • De tweede week bezoeken we een nieuwe basisschool of gaan we verder met de doelen en activiteiten uit week 1.
 • Meestal is er een start- en eindbijeenkomst waarin we de reis ook evalueren.
 • Het laatste weekend reizen we terug naar Nederland. Afhankelijk van de vliegtickets ben je op zondag(ochtend) weer terug.

* De details van het reisprogramma maken we tijdens de voorbereiding bekend. We werken hierin nauw samen met onze partner in Malawi. Dit is een voorlopig programma, want we weten inmiddels uit ervaring dat het ter plekke nog kan veranderen.

Reis- en trainingsdata

De reis naar Malawi zit vol. Als je je inschrijft kom je op de reservelijst.

Reis nb
Kennismakingsgesprek nb
Tweedaagse training nb
Derde trainingsdag nb
Terugkomdag nb

Kosten World Teacher Malawi

De totaalprijs is inclusief:

 • trainingsmateriaal
 • 3 trainingen (inclusief 1 overnachting)
 • vliegticket
 • eten, reis- en verblijfkosten in het land

Visum, vaccinaties, verzekeringen en eventuele VOG zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Schoolleiders Docenten en andere onderwijsprofessionals Studenten
€ 2.195 € 1.995 € 1.800**

Om toekomstige docenten te ondersteunen, kunnen we studenten dankzij een Edukans sponsor een korting aanbieden.

Jouw actie voor onderwijs

Ook in Nederland kom je in actie voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Je werft minimaal € 1.000 sponsorgeld. Hiermee kunnen jouw collega’s in ontwikkelingslanden deelnemen aan het trainingsprogramma én kan Edukans opvolging geven aan de kwaliteitsverbetering die jullie tijdens de reis inzetten.

Met je eigen actiesite op www.inactievooredukans.nl roep je eenvoudig je omgeving op om je te steunen en volgen de thuisblijvers je reis op de voet. Natuurlijk kun je ook een goede doelenactie starten op jouw school en je leerlingen betrekken bij je reis.

De reis naar Malawi zit vol. Als je je inschrijft kom je op de reservelijst.

Ik wil mij inschrijven!

Social

Partners & keurmerken

 • ANBI
 • Nationale Postcode Loterij