sluit
Doneer direct

World Teacher

Reis Malawi 2019

Een reis naar ‘the warm heart of Africa’. Malawi is authentiek, zoals je je Afrika misschien voorstelt: met kleine dorpen met veelal traditionele ronde huisjes. De mensen in Malawi zijn ontzettend gastvrij.

Tijdens je reis leer je het land écht kennen. Je ziet niet alleen de lokale gewoonten en manier van leven en werken; je wordt er onderdeel van! Je komt op plekken waar je anders niet snel zou komen en je ontmoet inspirerende collega´s die, ondanks de moeilijkheden waar ze voor staan, zeer bevlogen zijn over hun vak.

De scholen waar we werken aan beter onderwijs zijn overwegend grote scholen. 2.500 leerlingen zijn geen uitzondering! Je staat dus voor een behoorlijke uitdaging. Als World Teachers observeren we lessen in de klas en bespreken deze met onze collega’s. We geven workshops, onder meer over activerende didactiek en differentiatie. Soms sta je samen met je collega voor de klas (co-teaching). Voor de schoolleiders is er een meer coachende rol. Dit jaar werken we in Malawi ook actief aan ‘community involvement’ op de scholen.

Opzet van de reis*

  • Heenvlucht in het eerste weekend en doorreis naar de bestemming
  • Voorbereiden van de eerste schoolweek en kennismaking met de groep/collega’s
  • Eerste schoolweek samen leren, observeren, lessen voorbereiden en nabespreken. Workshops en team bijeenkomsten worden georganiseerd. We werken aan: Active learning, Teaching en School management.
  • Tussenliggende weekend bestaat veelal uit een toeristisch uitstapje, markt- en/of kerkbezoek, voorbereiding op de tweede week en ontspanning. In sommige landen vindt op de zaterdag of zondag nog een (halve) workshopdag plaats
  • De tweede week wordt ofwel een nieuwe school bezocht, of verder gegaan met de doelen en activiteiten uit week 1.
  • Er vindt doorgaans een start en eindbijeenkomst plaats waarin ook geëvalueerd wordt.
  • Het laatste weekend wordt terug gereisd naar Nederland. Afhankelijk van de vliegtickets ben je op zondag(ochtend) weer terug.

* De details van het reisprogramma worden tijdens de voorbereiding bekend gemaakt. We werken hierin nauw samen met onze partner in het land. We houden een voorlopig programma aan; en weten inmiddels uit ervaring dat het ter plekke nog kan veranderen.

(Inschrijven kan alléén nog voor docenten en schoolleiders tot en met 7 januari 2019)

Reis- en trainingsdata

 Reis van 27 april tot 12 mei 2019
Kennismakingsgesprek Woensdag 23 januari 2019 ’s avonds
Tweedaagse training vrijdag 8 februari (vanaf 9.00 uur) & zaterdag 9 februari 2019 (tot 17 uur) (incl. overnachting)
Derde trainingsdag zaterdag 16 maart 2019
Terugkomdag zaterdag 23 november 2019

Kosten*

Schoolleiders Docenten en andere onderwijsprofessionals Studenten (inschrijven is niet meer mogelijk)
€ 2.195 € 1.995 € 1.800**

* De totaalprijs is inclusief trainingsmateriaal, drie trainingen (inclusief één overnachting), vliegticket, eten, reis- en verblijfkosten in het land en exclusief visum, vaccinaties en verzekeringen. Er wordt hoogstwaarschijnlijk gevlogen vanaf Brussel.
** Om toekomstige docenten te ondersteunen, kunnen wij dankzij een Edukans sponsor studenten een korting aanbieden.

Jouw actie voor onderwijs

Ook in Nederland kom je in actie voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Je werft minimaal € 1.000 sponsorgeld. Hiermee kunnen jouw collega’s in ontwikkelingslanden deelnemen aan het trainingsprogramma én kan Edukans opvolging geven aan de kwaliteitsverbetering die jullie tijdens de reis inzetten. Met je eigen actiesite op www.inactievooredukans.nl roep je eenvoudig je omgeving op om je te steunen en volgen de thuisblijvers je reis op de voet. Natuurlijk kun je ook een goede-doelenactie starten op jouw school en je leerlingen betrekken bij je reis.

(Inschrijven kan alléén nog voor docenten en schoolleiders tot en met 7 januari 2019)

Ik wil mij inschrijven!