sluit
Doneer direct

World Teacher - 27 april t/m 12 mei 2019

Reis Malawi

(Inschrijving gesloten)

Een reis naar ‘the warm heart of Africa’. Malawi is authentiek, zoals je je Afrika misschien voorstelt: met kleine dorpen met veelal traditionele ronde huisjes. De mensen in Malawi zijn ontzettend gastvrij.

Tijdens je reis leer je Malawi écht kennen. Niet alleen zie je de lokale gewoonten en manier van leven en werken; je wordt er onderdeel van! Je komt op plekken waar je anders niet snel zou komen en ontmoet inspirerende collega´s die zeer bevlogen zijn over hun vak.

De scholen waar we werken aan beter onderwijs zijn overwegend grote scholen. 2.500 leerlingen zijn geen uitzondering! Je staat dus voor een behoorlijke uitdaging. Als World Teachers observeren we lessen in de klas en bespreken deze met onze collega’s. We geven workshops, onder meer over activerende didactiek en differentiatie. Soms sta je samen met je collega voor de klas (co-teaching). Voor de schoolleiders is er een meer coachende rol. Dit jaar werken we in Malawi ook actief aan ‘community involvement’ op de scholen.

Opzet van de reis*

 • Het eerste weekend vliegen we (waarschijnlijk vanaf Brussel) naar Malawi en reizen we door naar de eindbestemming.
 • Na aankomst bereiden we de eerste schoolweek voor en maken we kennis met elkaar.
 • De eerste schoolweek! We gaan samen leren, observeren, lessen voorbereiden en nabespreken. Ook zijn er workshops en teambijeenkomsten. We werken aan: Active learning, Teaching en School management.
 • In het tussenliggende weekend is er tijd voor een toeristisch uitstapje, markt- en/of kerkbezoek, voorbereiding op de tweede week en ontspanning. In sommige landen is er op de zaterdag of zondag nog een (halve) workshopdag.
 • De tweede week bezoeken we een nieuwe school of gaan we verder met de doelen en activiteiten uit week 1.
 • Meestal is er een start- en eindbijeenkomst waarin we de reis ook evalueren.
 • Het laatste weekend reizen we terug naar Nederland. Afhankelijk van de vliegtickets ben je op zondag(ochtend) weer terug.

* De details van het reisprogramma maken we tijdens de voorbereiding bekend. We werken hierin nauw samen met onze partner in Malawi. Dit is een voorlopig programma, want we weten inmiddels uit ervaring dat het ter plekke nog kan veranderen.

Reis- en trainingsdata

Reis van 27 april tot 12 mei 2019
Kennismakingsgesprek woensdag 23 januari 2019 ’s avonds
Tweedaagse training van vrijdag 8 februari 9.00 uur tot zaterdag 9 februari 2019 17 uur (incl. overnachting)
Derde trainingsdag zaterdag 16 maart 2019
Terugkomdag zaterdag 23 november 2019

Kosten World Teacher Malawi

De totaalprijs is inclusief:

 • trainingsmateriaal
 • 3 trainingen (inclusief 1 overnachting)
 • vliegticket
 • eten, reis- en verblijfkosten in het land

Visum, vaccinaties, verzekeringen en eventuele VOG zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Schoolleiders Docenten en andere onderwijsprofessionals Studenten (inschrijven is niet meer mogelijk)
€ 2.195 € 1.995 € 1.800**

Om toekomstige docenten te ondersteunen, kunnen we studenten dankzij een Edukans sponsor een korting aanbieden.

Jouw actie voor onderwijs

Ook in Nederland kom je in actie voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Je werft minimaal € 1.000 sponsorgeld. Hiermee kunnen jouw collega’s in ontwikkelingslanden deelnemen aan het trainingsprogramma én kan Edukans opvolging geven aan de kwaliteitsverbetering die jullie tijdens de reis inzetten.

Met je eigen actiesite op www.inactievooredukans.nl roep je eenvoudig je omgeving op om je te steunen en volgen de thuisblijvers je reis op de voet. Natuurlijk kun je ook een goede doelenactie starten op jouw school en je leerlingen betrekken bij je reis.