Alle projecten
Verbetering van onderwijs in het binnenland van Suriname
Created by potrace 1.10, written by Peter Selinger 2001-2011

Suriname

Verbetering van onderwijs in het binnenland van Suriname

Dit project is afgerond. Met dit project hebben we 7.300 kinderen de kans van hun leven gegeven!

In het binnenland van Suriname krijgen veel kinderen geen of slecht onderwijs. Veel gemeenschappen liggen ver weg van de ‘bewoonde’ wereld. De ontwikkelingen van onderwijs staan er stil en voldoen niet aan internationale normen. Salarissen worden onregelmatig uitbetaald, oudere generaties zijn analfabeet en er is veel armoede. Dat zorgt ervoor dat kinderen niet de kans krijgen om naar school te gaan.

Onderwijsverbetering in 4 Surinaamse regio’s

Edukans werkt samen met 25 basisscholen in 4 regio’s:

  • Brokopondo
  • Para
  • Wanica
  • Sipaliwini

Op deze 25 scholen trainen we de leerkrachten in thematisch werken en het werken in groepen. We leren ze wat kinderen met de juiste begeleiding kunnen bereiken. Ook leren we ze les te geven over en met een computer.

We voorzien alle scholen van goed lesmateriaal. Daarnaast krijgt elke school 2 computers, zodat ze computerlessen kunnen geven.

Ouderbetrokkenheid is cruciaal

Ouderbetrokkenheid bij het onderwijs is cruciaal. Daarom brengen we ouders op de hoogte van de ontwikkelingen van hun kind en de school. We vragen ze mee te denken, zodat zij zich mede verantwoordelijk voelen voor de scholing van hun kinderen.

Sociaal maatschappelijke hulpverlening

Tot slot trainen we een groep leerkrachten als sociaal maatschappelijk hulpverlener. Hierbij ligt de nadruk op communicatie (met ouders, school en leerlingen), samenwerken, oudercontact en weerbaarheid. Deze docenten leren ook hoe zij hun collega’s kunnen trainen in dezelfde vaardigheden. Zo bereiken we nog meer docenten.

We kijken naar de hele leeromgeving van de kinderen en betrekken iedereen die daar een rol in speelt. Hierdoor krijgen kinderen in Suriname de kans hun talenten te ontplooien!

Created by potrace 1.10, written by Peter Selinger 2001-2011

Suriname

Doel

Beter onderwijs en meer kinderen naar school in Suriname.

Hoe

Door te zorgen voor een veilige en gezonde leeromgeving, leraren op te leiden, goed lesmateriaal en het betrekken van de gemeenschap.

Hoeveel kinderen krijgen door dit project kansen?

7.300

Hoeveel leraren bereiken we met dit project?

270

DARE2GO Suriname

Steun onze projecten en geef een kind de kans van zijn leven!

Edukans is een erkend goed doel. Dit betekent dat u er als donateur op kunt vertrouwen dat uw donatie op verantwoorde wijze wordt besteed.
  • Met € 15 ondersteun je de ontwikkeling van relevante beroepsopleidingen voor jongeren.

Andere projecten

Edukans werkt aan grote en kleine onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden. Bekijk hier een aantal van onze andere projecten.

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij