Verbetering van land- en tuinbouw opleidingen in Oeganda

Dit project is afgerond

Verbetering van land- en tuinbouw opleidingen in Oeganda

Na een lange burgeroorlog in Noord-Oeganda bruist de streek weer volop. Het is een vruchtbaar gebied, maar de bewoners weten niet voldoende hoe ze hier gebruik van kunnen maken. In de omgeving zijn een aantal land- en tuinbouw opleidingen om dit probleem op te lossen. Er zijn alleen niet genoeg goed opgeleide docenten.

De leraren zijn enthousiast en willen graag leren om beter les te geven. Zij willen door middel van onderwijs de economie in het gebied helpen. Edukans werkt hier samen met de Nederlandse ambassade en de ontwikkelingsorganisatie AVSI.

Leraren
Docenten van de land- en tuinbouw opleidingen zijn erg gedreven maar hebben te weinig kennis om goed les te kunnen geven. Daarom worden leraren op 14 scholen getraind om actief en in de praktijk les te geven. De leerlingen worden op deze manier meer betrokken bij de lessen. Daarnaast wordt er meer aandacht gegeven aan ondernemerschap, docenten kunnen zo hun leerlingen leren hoe zij een bedrijf kunnen starten.

Het bijscholen van leraren zal zorgen voor een betere economie in Noord-Oeganda. Jongeren krijgen beter onderwijs en kunnen zich specialiseren door middel van de land- en tuinbouw opleidingen. Met deze kennis zal de kwaliteit van het voedsel verbeterd worden en kunnen jongeren makkelijker een bedrijfje opzetten. Dit zal allemaal helpen aan een betere toekomst voor jongeren in dat gebied.

Samenwerken
Namens Edukans werken er Nederlandse docenten, studenten en schoolleiders samen met lokale onderwijsdeskundigen om de kwaliteit van land- en tuinbouw onderwijs in Noord-Oeganda te verbeteren. Door brainstormsessies, workshops en gastlessen verbeterd de kwaliteit van onderwijs hier en daar.

Wil jij ook samen met collega’s in ontwikkelingslanden het onderwijs verbeteren? Ga mee op reis met Edukans World Teacher en maak de reis van je leven!

Doel

De kwaliteit van land- en tuinbouw opleidingen verbeteren.

Hoe

Door docenten te trainen op een actieve manier en in de praktijk les te geven over agrarisch onderwijs.

Hoeveel beroepsopleidingen kunnen we verbeteren met dit project?

14

Andere projecten