Opleiding tot automonteurs in Ghana

Dit project is afgerond

Opleiding tot automonteurs in Ghana

De economie in Ghana groeit snel en daardoor worden steeds meer auto’s gekocht en ingevoerd vanuit andere delen van de wereld. Steeds vaker gaat het om auto’s met een automatische versnellingsbak en elektronische apparatuur. Het onderhoud van deze auto’s is een uitdaging. Veel automonteurs hebben niet de vaardigheden om dit type auto te repareren.

Vakschool en lokale monteurs werken samen

Dit project is een unieke samenwerking tussen een vakschool en lokale monteurs in Effiduase. De regio Effiduase ligt dichtbij de hoofdstad Kumasi en staat bekend om zijn vele automonteurs. Mensen reizen uit heel Ghana naar dit gebied om bijvoorbeeld reserveonderdelen voor hun auto te vinden.

Moderne auto’s leren repareren

Edukans Learn4Work heeft een workshop ontwikkeld met relevante machines en gereedschap. Automonteurs met een eigen garage en docenten van de vakschool leerden hoe ze hedendaagse auto’s kunnen repareren. Ook volgen ze lessen in ondernemerschap. Studenten van de vakschool mochten aan de slag als leerling in de garages van de automonteurs die meedoen aan dit project. In ruil hiervoor werden zij in de praktijk opgeleid.

Baankansen in heel Ghana

Zodra de studenten afgestudeerd zijn, kunnen zij overal in Ghana aan het werk. De vraag naar goede automonteurs is namelijk hoog.

Eigen garage dankzij microkrediet

Een lokale verstrekker van microkredieten biedt leningen aan aan afgestudeerden. Hiermee kunnen ze een eigen garage opzetten. De resultaten van dit project hebben we gedeeld met de Ghana Education Service, die gaat over aanpassingen in het nationale onderwijsprogramma.

Meer weten

Wil je meer lezen over ons werk in Ghana

Andere projecten