sluit
Doneer direct
Opleiding tot automonteurs in Ghana

Dit project is onderdeel van Edukans Learn4Work

Opleiding tot automonteurs in Ghana

De economie in Ghana groeit snel en daardoor worden steeds meer auto’s gekocht en ingevoerd vanuit andere delen van de wereld. Steeds vaker gaat het om auto’s met een automatische versnellingsbak en elektronische apparatuur. Het onderhoud van deze auto’s is een uitdaging, omdat de vaardigheden van de huidige automonteurs niet voldoende zijn om dit type auto te repareren.

Dit project is een unieke samenwerking tussen een vakschool en lokale monteurs in Effiduase, dat dicht bij de hoofdstad Kumasi ligt. De regio staat bekend om zijn vele automonteurs. Mensen reizen uit heel Ghana naar dit gebied om bijvoorbeeld reserve-onderdelen voor hun auto te vinden.

Dankzij Edukans Learn4Work konden we een training workshop ontwikkelen met relevante machines en gereedschap. Automonteurs met een eigen garage en docenten van de vakschool leren hier hoe ze hedendaagse auto’s kunnen repareren. Ook volgen ze lessen in ondernemerschap. Studenten van de vakschool mogen aan de slag als leerling in de garages van de automonteurs, die onderdeel zijn van dit project. In ruil hiervoor worden zij in de praktijk opgeleid.

De vaardigheden die zij opdoen worden direct toegepast in het curriculum van de vakschool. Zodra de studenten afgestudeerd zijn, kunnen zij overal in Ghana aan het werk. De vraag naar goede automonteurs is namelijk hoog.

Een lokale verstrekker van micro kredieten biedt leningen aan aan afgestudeerden die een eigen garage willen opzetten. Tot slot zullen de resultaten van dit project gedeeld worden met de Ghana Education Service, die gaat over aanpassingen in het nationale curriculum.

Ja, ik steun beter onderwijs

voer je bedrag in:

Andere projecten