sluit
Doneer direct
De les wordt veel leuker in Congo

De les wordt veel leuker in Congo

Op de basisscholen in Congo is het vooral de leerkracht die het werk doet. De leerlingen zitten, luisteren en heel af en toe steken zij hun vinger op. Door oorlog en geweld krijgen kinderen in de Democratische Republiek Congo slecht onderwijs of gaan helemaal niet naar school. Er is een schrijnend gebrek aan leraren en docenten zijn slecht opgeleid.

Edukans werkt vanaf begin 2016 samen met 12 basisscholen en 4 lerarenopleidingen om de kwaliteit van onderwijs te verbeteren. Wij willen leerkrachten bijscholen en zorgen dat nieuwe onderwijzers leren om goed les te geven. De leerkrachten leren om op een actieve en kindgerichte manier les te geven. Daarmee krijgen minimaal 7.000 kinderen beter les.

We leren de onderwijzers om kinderen actief bij de les te betrekken zodat ze echt meedoen. Ook leren ze om eenvoudige en goedkope lesmiddelen te maken van materialen uit de omgeving.

Juf Madeleine vertelt enthousiast: “Vroeger had ik altijd spijt dat ik voor dit vak had gekozen. Maar sinds de bijscholing van Edukans weet ik dat dit het allermooiste beroep is dat bestaat. Ik ben trots om leerkracht te zijn.” Ook de leerlingen merken dat juf Madeleine anders les geeft: de lessen zijn leuker en ze halen betere cijfers.

Met de hulp van Edukans vinden leerkrachten hun vak weer leuk en worden gemotiveerd om kinderen te helpen hun talenten te ontwikkelen. Hierdoor ronden meer leerlingen in Congo hun school met goed resultaat af. Dat is enorm belangrijk voor hun toekomst. Het geeft kinderen de kans van hun leven.

Doel

Meer Congolese kinderen op school krijgen én houden.

Hoe?

De kwaliteit van onderwijs verbeteren

Hoeveel kinderen krijgen door dit project kansen?

7.000

Hoeveel leraren bereiken we met dit project ?

48

Partners

Turing Foundation, Leger des Heils, Bambale, En Classe en Tosangana.

Andere actuele projecten