Alle projecten
Meer kinderen bij de les in Congo
Created by potrace 1.10, written by Peter Selinger 2001-2011

Democratic Republic of the Congo

Meer kinderen bij de les in Congo

Op de basisscholen in Congo is het vooral de leerkracht die het werk doet. De leerlingen zitten, luisteren en heel af en toe durven ze hun vinger op te steken. Als gevolg van oorlog en geweld krijgen kinderen in de Democratische Republiek Congo slecht onderwijs of ze gaan helemaal niet naar school. Er is een schrijnend gebrek aan leraren en de leraren die er zijn, zijn slecht opgeleid.

Actief en creatief lesgeven

Edukans werkt samen met 60 basisscholen en 20 middelbare scholen om de kwaliteit van onderwijs te verbeteren. We trainen lokale onderwijsexperts, zodat zij hun collega’s kunnen opleiden. Zo bereiken we nog meer leerkrachten en kinderen. De afgelopen jaren hebben we al 75 leerkrachten bijgeschoold. En in deze fase voegen we daar nog een 225 leerkrachten aan toe. Zij leren om op een actieve en kindgerichte manier les te geven, zodat kinderen veel meer opsteken van de les. Kinderen worden actief bij de les betrokken en doen echt mee. Ook leren de meesters & juffen om eenvoudig goedkope lesmiddelen te maken van materialen uit de omgeving. Minimaal 31.000 kinderen krijgen dankzij dit project beter les.

“Trots om leerkracht te zijn”

Juf Madeleine vertelt enthousiast: “Vroeger had ik altijd spijt dat ik voor dit vak had gekozen. Maar sinds de bijscholing van Edukans weet ik dat dit het allermooiste beroep is dat bestaat. Ik ben trots om leerkracht te zijn.” Ook de leerlingen merken dat juf Madeleine anders les geeft: de lessen zijn leuker en ze halen betere cijfers.

Met de hulp van Edukans vinden leerkrachten hun vak weer leuk en worden gemotiveerd om kinderen te helpen hun talenten te ontwikkelen. Hierdoor ronden meer leerlingen in Congo hun school met goed resultaat af. Dat is enorm belangrijk voor hun toekomst, het geeft kinderen de kans van hun leven.

Created by potrace 1.10, written by Peter Selinger 2001-2011

Democratic Republic of the Congo

Doel

Meer Congolese kinderen op school krijgen én houden.

Hoe?

De kwaliteit van onderwijs verbeteren door het trainen van leerkrachten.

Hoeveel kinderen krijgen door dit project kansen?

31.000

Hoeveel leraren bereiken we met dit project ?

300 leerkrachten en 100 schoolinspecteurs

Partners

Turing Foundation, Leger des Heils, Bambale en Tosangana.

Schooluniform

Steun onze projecten en geef een kind de kans van zijn leven!

Edukans is een erkend goed doel. Dit betekent dat u er als donateur op kunt vertrouwen dat uw donatie op verantwoorde wijze wordt besteed.
  • Met € 15 ondersteun je de ontwikkeling van relevante beroepsopleidingen voor jongeren.

Andere projecten

Edukans werkt aan grote en kleine onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden. Bekijk hier een aantal van onze andere projecten.

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij