Alle projecten
De strijd tegen kindhuwelijken in India
Created by potrace 1.10, written by Peter Selinger 2001-2011

India

De strijd tegen kindhuwelijken in India

Dit project is afgerond. Met dit project hebben we 300 docenten getraind in het geven van seksuele voorlichting!

Op de foto zie je Kamalini Pradhun. In haar dorp in India heeft Edukans een jongerenclub opgericht en getraind om leeftijdgenoten, ouders en de hele gemeenschap ervan te overtuigen dat kindhuwelijken écht niet kunnen.

Kamalini Pradhun

Genegeerd en uitgehongerd

Kamalini is ervaringsdeskundige: “Ik moest trouwen op mijn 15e en heb nu 2 kinderen. Mijn man en schoonfamilie behandelden me slecht en maakten me helemaal gek”, vertelt Kamalini over die periode in haar leven.

Toen ze terugging naar huis negeerden haar ouders haar volledig: ze had haar familie te schande gemaakt. Ze kreeg zelfs niet te eten. “De jongerenclub heeft me gered uit mijn isolement. Ik vind het geweldig dat ik nu ook zelf een bijdrage kan leveren om kindhuwelijken te stoppen.”

Wat doet Edukans?

Op het platteland van India zijn kindhuwelijken een diepgeworteld probleem. Door armoede en de traditionele rol van vrouwen, gaan veel meisjes niet naar school en worden ze al jong uitgehuwelijkt. Het enige wat ze leren is hun toekomstige echtgenoot dienen en voor de kinderen zorgen.

Beter onderwijs zorgt voor gelijke kansen

Edukans vindt dat deze meisjes ook de kans moeten krijgen om zich te ontwikkelen en te investeren in hun toekomst. We werken samen met scholen, leraren en ouders om te zorgen dat meisjes niet langer uitgehuwelijkt worden en hun school afmaken:

  • We verbeteren het onderwijs op 50 scholen, zodat bijvoorbeeld het schoolmanagement en leraren meer oog hebben voor de rechten van meisjes.
  • We geven 300 docenten bijscholing en trainen ze onder andere in het geven van seksuele voorlichting.
  • We betrekken de ouders en gemeenschap bij school, zodat zij ervan overtuigd raken dat onderwijs belangrijk is.
  • We richten jongerenclubs op waar meisjes en jongens leren over hun rechten en praten over taboes.

Dit project is onderdeel van een groter Edukans onderwijsproject, waarmee we structureel het onderwijs in India willen verbeteren – voor zowel jongens als meisjes.

Created by potrace 1.10, written by Peter Selinger 2001-2011

India

Doel

Kindhuwelijken voorkomen en zorgen dat meisjes hun school afmaken.

Hoe

Door meisjes te leren voor zichzelf op te komen, leraren te trainen in het geven van seksuele voorlichting en ouders en de gemeenschap te overtuigen van het belang van onderwijs.

Lakshmi uit India

Steun onze projecten en geef een kind de kans van zijn leven!

Edukans is een erkend goed doel. Dit betekent dat u er als donateur op kunt vertrouwen dat uw donatie op verantwoorde wijze wordt besteed.
  • Met € 15 ondersteun je de ontwikkeling van relevante beroepsopleidingen voor jongeren.

Andere projecten

Edukans werkt aan grote en kleine onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden. Bekijk hier een aantal van onze andere projecten.

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij