Going Global 2017
Alle programma's

Wereldburgerschap

Burgerschap is een verplicht aandachtsgebied op scholen. Edukans heeft het liever over Wereldburgerschap: want burgerschap stopt niet bij de landsgrenzen. Kinderen en jongeren van nu staan midden in de wereld en dankzij globalisering is de wereld binnen handbereik!

Edukans helpt scholen in het basis- en voortgezet onderwijs om handen en voeten te geven aan het thema Wereldburgerschap. Op deze pagina lees je wat Edukans voor jouw school kan betekenen.

World Teacher Ghana

Wereldburgerschap in de klas

Als individu heb je kennis en vaardigheden nodig om je eigen plek te verwerven in de wereld. Aandacht voor Wereldburgerschap op school is daarbij onmisbaar. Edukans biedt lesmateriaal over Wereldburgerschap voor het primair en voortgezet onderwijs. Met onze internationaliseringsprogramma’s geef je als docent of school heel concreet handen en voeten aan het thema Wereldburgerschap.

Schoolmaatjes (PO)

Schoolmaatjes is het Edukans programma voor basisscholen. Met Schoolmaatjes zetten jij en je leerlingen in voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Jullie halen geld op voor duurzame schoolmaterialen (uitwisbare schriftjes en bijbehorende pennen) en trainingen voor leerkrachten. Bovendien versiert iedere leerling een kaftje voor elk uitwisbaar schrift.

Meer info over Schoolmaatjes

Going Global (VO)

Met Going Global betrekken middelbare scholen hun leerlingen bij leeftijdsgenoten ver weg. Normaal gesproken reizen van elke deelnemende school een leerling en docent af naar een ontwikkelingsland. In schooljaar 2020/2021 organiseren we een speciale corona proof editie van Going Global. Hierbij is er online contact tussen scholieren in Nederland en Oeganda.

Meer weten over dit bijzondere programma voor scholen in het voortgezet onderwijs?

Alles over Going Global

World Teacher (PO & VO)

Speciaal voor leerkrachten en schoolleiders/directeuren in het primair en voorgezet onderwijs is er World Teacher. Een onvergetelijke studiereis naar het hart van je werk. Tijdens deze 15-daagse uitwisseling werk je met Nederlands en lokale collega’s aan beter onderwijs. Vanwege het coronavirus is reizen op dit moment niet mogelijk.

Informatie over World Teacher

 

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij