sluit
Doneer direct

DARE2GO!

Lang op reis

Je wilt meer van de wereld zien, je horizon verbreden en doen waar je altijd al van gedroomd hebt: op reis naar Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Een andere cultuur leren kennen en nieuwe mensen ontmoeten. Je wilt meer van de wereld zien, je horizon verbreden en doen waar je altijd al van gedroomd hebt: op reis naar Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Een andere cultuur leren kennen en nieuwe mensen ontmoeten.

Edukans biedt jongeren, studenten en (young) professionals een uniek programma waarin je jezelf ontwikkelt op professioneel en persoonlijk vlak. Je werkt samen met leeftijdsgenoten onder andere omstandigheden dan je gewend bent én draagt bij aan de ontwikkeling van het onderwijs. Tijdens een lang verblijf in een ontwikkelingsland leef en werk je mee met lokale partners en de gemeenschap. Ontmoetingen met anderen en van elkaar leren staan centraal. Dus ben jij op zoek naar de reis van je leven? Ga dan mee op reis met Edukans. DARE2GO!

Voor wie?

• Jongeren (18+) die eindexamen van de middelbare school hebben gedaan en die een tussenjaar nemen.
• Studenten (als stagiair of net afgestudeerd) met een sociale studie of een studie gerelateerd aan onderwijs.
• (Young) professionals met (een aantal) jaren ervaring in het onderwijs.

Waar kun je naartoe?

Edukans heeft veel projectpartners in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Onze partners in Ghana, Kenia, Malawi, Ethiopië, Oeganda, India, Filipijnen, Suriname, Ecuador en Peru ontvangen graag vrijwilligers en studenten die hun werk ondersteunen. Waar jij terecht kunt hangt deels af van de (studie- of werk)ervaring die je hebt. Zonder lesbevoegdheid kun je natuurlijk niet zomaar voor de klas staan. Samen met jou en de projectpartner bekijken we wat de beste match is!

Wat levert het op?

• Je groeit in flexibiliteit, creativiteit en stressbestendigheid.
• Je leert nieuwe culturen kennen met hun normen en waarden en je verruimt je blik op de wereld.
• Je verbetert je communicatieve vaardigheden in een andere taal. Je groeit in je persoonlijke ontwikkeling en zelfvertrouwen.
• Je ontvangt een certificaat van deelname.

Waarom op reis met Edukans?

Edukans heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het verbinden van Nederlandse deelnemers met  jongeren en volwassenen in ontwikkelingslanden. Voor, tijdens en na je reis krijg je persoonlijke begeleiding en met drie inspirerende trainingsdagen word je goed voorbereid. De partners van Edukans geven zelf aan of ze behoefte hebben aan vrijwilligers of studenten en waar je aan kan (mee)werken tijdens je verblijf. Hierdoor draag je bij aan een concrete vraag van de partner en Edukans programma’s en doe je een onvergetelijke ervaring op.

Fondsenwerving

Edukans vraagt iedereen die op reis gaat om € 1000,- fondsen te werven. Je draagt daardoor, naast jouw kennis en ervaringen, nóg meer bij aan de kwaliteit van goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Met de fondsen die worden opgehaald worden onder meer docenten getraind zodat zij zich verder ontwikkelen binnen het onderwijs. Edukans investeert in goed onderwijs, wereldwijd. En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken!

Wist je dat al ruim 750 deelnemers aan World Teacher in de afgelopen jaren minimaal 1000 euro sponsorgeld per persoon hebben geworven? Dit lijkt een hoog bedrag maar veel mensen halen zelfs meer op! Met je persoonlijke actiesite op www.inactievooredukans.nl roep je eenvoudig je omgeving op om je te sponsoren en volgen de thuisblijvers je reis op de voet. Uitleg en tips hierover krijg je tijdens de training.

Durf jij het aan?

Bereid je voor op jouw avontuur

Afhankelijk van jouw achtergrond, kennis, vaardigheden en eventuele stageopdracht helpen we je bij het matchen met een project. Samen doorlopen we alle stappen die nodig zijn om jouw verblijf tot een succes te maken in drie trainingsdagen. We adviseren je over praktische zaken en bereiden je goed voor op het verblijf in een andere cultuur, jouw rol bij een project en je eigen veiligheid. Onmisbare zaken om jouw reis tot een succes te maken!

Meer over de voorbereiding

Andere manieren om te helpen