Verbindt scholen wereldwijd

Going Global 2020

Jouw leerlingen betrekken bij hun leeftijdsgenoten in een land ver weg? Als docent kennis uitwisselen met jouw collega’s daar? Geef jouw middelbare school op voor Going Global!

Dit schooljaar (2019/2020) gaat Going Global naar Ethiopië.

Dit is Going Global

Going Global is het Edukans uitwisselingsprogramma voor middelbare scholen. Jullie leren tegen welke (onderwijs)problemen jongeren en docenten in Ethiopië aanlopen. Bovendien reizen jullie af naar Ethiopië om kennis te maken met een Ethiopische school en er te werken aan het onderwijs.

Na deze indrukwekkende reis komen jullie in actie om geld op te halen voor beter onderwijs. Going Global maakt van jouw leerlingen en docenten echte wereldburgers.

Op avontuur naar Ethiopië

Meedoen aan Going Global? Dan gaan minimaal 1 leerling en eventueel een docent van jouw school mee op reis naar Ethiopië. Ze reizen samen met een groep andere jongeren en docenten van verschillende scholen uit heel Nederland. Dit alles onder de deskundige begeleiding van Edukans.

In Ethiopië worden de deelnemers gekoppeld aan een lokale leeftijdsgenoot of collega. Na jullie reis komen jullie met de hele school in actie om geld op te halen voor beter onderwijs in Ethiopië.

Lees meer over de reis >

Bekijk de video over Going Global 2019

Voor wie is Going Global?

Leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs die op een bijzondere manier invulling willen geven aan het thema wereldburgerschap én open staan voor een bijzonder avontuur.

Wanneer is de reis?

De Going Global-reis naar Ethiopië is in de voorjaarsvakantie van 2020. Daarna volgen presentaties en komt je school in actie voor beter onderwijs.

Waarom meedoen aan Going Global?

Je betrekt de hele school bij wereldburgerschap en zorgt voor betere toekomstkansen voor jongeren in ontwikkelingslanden.

Edukans en WakaWaka

Huiswerk maken is een hele opgave als je thuis geen elektriciteit hebt. WakaWaka heeft hier een slimme oplossing voor: lampjes op zonne-energie. Samen met WakaWaka verstrekt Edukans studielichten aan STER-scholen.

WakaWaka Going GlobalDoor de WakaWaka-lamp voelen leerlingen zich gestimuleerd om meer te lezen en huiswerk te maken, ook als het donker is. Via een bibliotheeksysteem leent de school ieder gezin 1 studielamp. Haalt het laatste gezinslid zijn diploma, dan gaat het lampje terug naar school en kan een ander gezin het lenen.

Edukans zorgt ervoor dat scholen de WakaWaka-lamp inbedden in hun programma, zodat het gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is. Met een trainingsprogramma met docenten, ouders en leerlingen gaan we in op hoe je met het studielicht schoolresultaten kan verbeteren. De deelnemers van Going Global maken tijdens de reis deel uit van de studielichtworkshops op hun scholen.

Zien welke impact een studielicht kan maken? Bekijk de video over WakaWaka:

De uitdeling van de studielichten in Ethiopië wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Going GlobalGoing Global

 

 

 

Durft jullie school het aan?

Schrijf je in voor een onvergetelijk ervaring

Reizen jullie met ons mee naar Ethiopië? Door met jullie hele school in actie te komen voor beter onderwijs krijgen kinderen in Ethiopië de kans van hun leven.

Aanmelden

Andere manieren om te helpen