Alle programma's

DARE2GO vrijwilligerswerk

Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus organiseren wij tijdelijk geen informatieavonden over DARE2GO. Ook is momenteel niet duidelijk wanneer we nieuwe vrijwilligers op pad kunnen sturen. Heb je interesse om met DARE2GO op reis te gaan? Stuur dan een mail naar [email protected] en we houden je op de hoogte!

Vrijwilligerswerk met Edukans DARE2GO staat voor een nieuwe cultuur ontdekken en bijzondere mensen ontmoeten. Op vrijwilligersreis in Afrika, Azië of Latijns-Amerika leef en werk je mee met onze lokale partners en hun gemeenschap. Je draagt bij aan de ontwikkeling van het land waar je bent én groeit zelf.

Kies je situatie en ontdek alles over jouw vrijwilligersreis

DARE2GO: de reis

Je gaat 10 weken of langer vrijwilligerswerk doen in Ghana, Kenia, Malawi, Ethiopië, Oeganda, India, Filipijnen, Suriname of Peru. Afhankelijk van je ervaring ga je aan de slag in het onderwijs of ondersteun je een project met dagelijkse activiteiten. Denk aan voorlichting geven, koken of helpen bij buitenschoolse sport- en spelactiviteiten.

Nick & Joost studeren aan een lerarenopleiding en gingen aan de slag op verschillende scholen:

Goede voorbereiding

Edukans bereidt je goed voor op je vrijwilligersreis. Je krijgt een coach waarmee je voor, tijdens en na de reis regelmatig contact hebt. En na een inspirerende, professionele training van 3 dagen weet je helemaal wat je te wachten staat.

Verantwoord vrijwilligerswerk

Wij willen dat de reis een verantwoorde ervaring is, voor jou en voor de Edukans-partner in het ontwikkelingsland. Samen met jou en de projectpartner kijken we daarom waar jij het beste op je plek bent. Ook zijn we aangesloten bij Vereniging Volunteer Correct. Ga je met Edukans op reis, dan ben je verzekerd van verantwoord vrijwilligerswerk.

Ben je klaar voor de reis van je leven? Ga dan mee met Edukans. DARE2GO!

“Al vanaf het eerste moment voelden we ons helemaal thuis in Ghana. De ontmoeting met ons Ghanese gastgezin was erg leuk. De moeder was blij met haar nieuwe ‘dochters’ en zei dat ze goed voor ons zou zorgen. Dat gaf ons een warm gevoel en we wisten dat we in goede handen waren.” – Chantal & Sanne

Edukans DARE2GO wordt mede mogelijk gemaakt door de KNR (commissie PIN).

Goed voorbereid op reis!

Niks is zo belangrijk als goed voorbereid op reis gaan. Lees de 5 stappen om goed voorbereid te zijn en ga op avontuur!
Ethiopië

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij