Online uitwisseling Oeganda

Praktische informatie Going Global

Dit schooljaar (2021-2022) bestaat Going Global uit een coronaproof online uitwisseling met Oeganda. Hier vind je alle praktische informatie die je nodig hebt!

Dit is Going Global

Going Global is het Edukans uitwisselingsprogramma voor middelbare scholen. Een week lang hebben leerlingen van jullie school intensief contact met leeftijdsgenoten in Oeganda om digitaal uit te wisselen en te leren over onderwijs, rechten en verschillende culturen.

Na deze indrukwekkende uitwisseling komen jullie in actie om geld op te halen voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Going Global maakt van jouw leerlingen echte wereldburgers.

Meer over het actievoeren

Going Global: ook in coronatijd

Is jouw school al bekend met Going Global? Dan weet je dat een reis naar het uitwisselingsland een vast onderdeel van het programma is. Helaas kunnen we vanwege het coronavirus op dit moment niet naar Oeganda reizen. Gelukkig staat dat een waardevolle uitwisseling niet in de weg, want in het schooljaar 2021/2022 gaat Going Global digitaal!

Online uitwisseling met Oeganda

Als jullie meedoen aan Going Global gaat minimaal één van jullie leerlingen mee op online uitwisseling met Oeganda.

Hij of zij verblijft samen met leerlingen van andere deelnemende scholen een week lang op een locatie in Nederland. Hier volgen de jongeren een professioneel uitwisselingsprogramma onder deskundige begeleiding van Edukans. In Oeganda gebeurt hetzelfde. Zij worden begeleid door onze ervaren lokale partners.

Deelnemers worden gekoppeld aan een Oegandese leeftijdsgenoot (een buddy) en de jongeren hebben intensief contact met elkaar. Daarnaast is er ruimte voor werkvormen in de lokale groep, zorgen we voor voldoende ontspanning en een goede balans tussen online en offline uitwisselen.

Na de digitale uitwisseling komen jullie met de hele school in actie om geld op te halen voor beter onderwijs in Oeganda.

Meer over de uitwisseling

Alle praktische informatie op een rijtje:

  • Iedereen doet goed voorbereid mee met de uitwisseling. Er is een verplichte tweedaagse training voorafgaand aan de uitwisseling (vrijdag 10 en zaterdag 11 december, beide hele dagen met overnachting). Na de uitwisseling is er een verplichte terugkomdag.
  • Ouders/verzorgers krijgen vooraf informatie over de inhoud van het programma.
  • De uitwisseling duurt 7 dagen en vindt plaats in de voorjaarsvakantie van regio Noord; zaterdag 19 t/m zaterdag 26 februari 2022. We verblijven – en overnachten – de hele week op een locatie centraal gelegen in Nederland.
  • De school betaalt per leerling de kosten van deelname aan deze uitwisselingsweek.
  • Ervaren begeleiders ondersteunen de gehele voorbereiding en uitwisselingsweek. Daarnaast wordt elke leerling gekoppeld aan een oud Going Global deelnemer. Hij/zij ondersteunt tijdens de voorbereiding en achteraf.

Heb je nog vragen over Going Global?

Bekijk de Veelgestelde vragen