Fonds voor onderwijs in noodsituaties

Een heel actueel thema, waar iedereen mee geconfronteerd wordt: oorlogsgeweld in conflictgebieden. Of natuurrampen doordat ons klimaat verandert. Veel kinderen worden hierdoor geraakt. Onderwijs kan hen helpen om weer structuur terug te krijgen en steun te vinden bij docenten en leeftijdsgenoten. School helpt ook bij het verwerken van trauma’s.
Het opzetten en bemensen van scholen in een conflictsituatie is echter niet gemakkelijk. Maar essentieel om kinderen weer naar school te kunnen laten gaan. Daarom is Edukans gestart met het Noodfonds. Hierdoor worden onderwijsoplossingen ontwikkeld na rampen en in gebieden waar samenlevingen langdurig ontwricht zijn zoals in Libanon of Zuid-Soedan. Wil je graag bijdragen aan het Noodfonds? Meld je dan hier aan.

Noodfonds - Edukans

Noodonderwijs Libanon

50 docenten zijn door Edukans en haar partners bijgeschoold om Syrische kinderen les te geven. Hierdoor krijgen 1000 kinderen de mogelijkheid om weer naar school te gaan. Heel erg belangrijk om kinderen via onderwijs weer perspectief te bieden en dit kan al voor 30 euro per kind per jaar.

Noodonderwijs Ethiopië

In Ethiopië krijgen 2000 kinderen weer een kans om naar school te gaan in instabiele regio’s doordat Edukans ruim 50 leerkrachten traint om voor de klas te staan. Voor 30 euro per kind per jaar geeft onderwijs kinderen en jongeren weer structuur in hun leven en draagt het bij aan hun toekomst.