sluit
Doneer direct

Edukans Schoenmaatjes

Moldavië

In het Europese land Moldavië kregen afgelopen jaar 8.600 kinderen een schoenendoos gevuld met schriften, pennen, speelgoed en andere mooie cadeaus.

 

Olga (14 jaar): “Ik was zo blij dat ik een cadeautje kreeg. Ik zag heel veel dingen die ik nodig had. Onze moeder heeft ons zeven jaar geleden verlaten en ik woon nu met mijn broer en vader bij mijn tante. We zijn heel dankbaar dat de kinderen in Nederland aan ons denken.”

Europa’s armste land
Moldavië is het allerarmste land van Europa. In de meeste gezinnen is er geen geld voor speelgoed en schoolspullen. Veel ouders zijn werkeloos en sommigen werken ver weg van huis om geld te verdienen. Hun kinderen laten ze achter bij familie of in weeshuizen.

Nieuwe schoolspullen
De meeste kinderen krijgen nooit een cadeautje, zelfs niet op hun verjaardag! Met de schoenendozen van Edukans Schoenmaatjes zijn ze dan ook ontzettend blij.

Virginia (10 jaar): “Ik was zo enthousiast toen ik de schoolspullen zag. De geodriehoek helpt me als ik moet rekenen in de klas. Mijn moeder heeft geen geld om dit soort spullen te kopen. Ik ben hier heel blij mee!”