sluit
Doneer direct

DARE2GO

Kosten

De kleinschalige projecten in het netwerk van Edukans kunnen financieel geen zorg dragen voor het vervoer, het onderdak en de maaltijden van vrijwilligers en/of stagiaires. Edukans vraagt je daarom om je eigen reis- en verblijfskosten te betalen. In samenspraak met het project proberen we de kosten zo laag mogelijk te houden. Daarnaast betaal je een bedrag aan Edukans voor de training, begeleiding en bemiddelingskosten.

Kosten op reis
De kosten tijdens je reis verschillen per land, reisperiode en accommodatie. Gemiddeld ben je €10,- euro per dag kwijt aan accommodatie (gastgezin of kamer met lokale standaard), eten en drinken.
Je betaalt deze kosten direct aan de projectpartner, niet aan Edukans. Wij hebben wel duidelijke afspraken gemaakt over kost en inwoning met de projectpartner. Deze kosten zijn van tevoren bekend en worden vastgelegd.

Bemiddelingskosten
Je betaalt Edukans een bedrag waardoor je er zeker van bent dat je op een goede plek terecht komt. Het bedrag dat je hiervoor – voorafgaand aan je reis – betaalt is €775,- euro. Je wordt hiervoor goed voorbereid, hebt contact met andere vrijwilligers en hebt gedurende het hele traject een persoonlijke coach voor al je vragen. De drie trainingsdagen en materialen zitten ook bij dit bedrag inbegrepen, evenals de overnachting en eten en drinken tijdens het voorbereidingsweekend.
Edukans is buiten kantooruren bereikbaar via een noodtelefoon en je hebt altijd iemand om op terug te vallen.

Overige kosten
Je kosten voor een vliegticket, visum (indien nodig), vaccinaties en verzekeringen verschillen per persoon en bestemming. Deze kosten betaal je zelf, maar Edukans voorziet je van de nodige informatie en advies. Raadpleeg in het geval van vaccinaties altijd een huisarts of GGD.

Een rondreis vastplakken aan je buitenlandverblijf? Houd dan rekening met de kosten hiervan. Je verlaat het project en reist vervolgens op eigen kosten en gelegenheid verder.

Totale kosten
Iedere reis is anders, dus we kunnen je alleen een schatting geven van het bedrag dat je ongeveer kwijt zult zijn. Ga voor een verblijf van drie maanden uit van ongeveer €2700,- euro in totaal. Dit bedrag is opgebouwd uit de dagelijkse kosten op reis, bemiddelingskosten van Edukans en overige kosten.