sluit
Doneer direct

Lang op reis

Kosten

De kleinschalige projecten in het netwerk van Edukans kunnen financieel geen zorgdragen voor het vervoer, het onderdak en de maaltijden van vrijwilligers en/of stagiaires. Edukans vraagt je daarom om je eigen reis- en verblijfskosten te betalen. In samenspraak met het project proberen we de kosten zo laag mogelijk te houden. Daarnaast betaal je een bedrag aan Edukans voor de trainings- en begeleidingskosten.

Trainings- en begeleidingskosten

Je betaalt Edukans een bedrag waardoor je er zeker van bent dat je goed voorbereid op een geschikte plek terecht komt. Het bedrag dat je hiervoor – voorafgaand aan je reis – betaalt is €775,- euro. Je wordt hiervoor goed voorbereid, hebt contact met andere vrijwilligers en hebt gedurende het hele traject een persoonlijke coach voor al je vragen. De drie trainingsdagen, de terugkomdag en materialen zitten bij dit bedrag inbegrepen, evenals de overnachting en eten en drinken tijdens het voorbereidingsweekend. Edukans is buiten kantooruren bereikbaar via een noodtelefoon en je hebt altijd iemand om op terug te vallen.

Kosten op reis

De kosten tijdens je reis verschillen per land, reisperiode en accommodatie. Gemiddeld ben je €10-15 euro per dag kwijt aan accommodatie (gastgezin of kamer met lokale standaard), eten en drinken.
Je betaalt deze kosten direct aan de projectpartner, niet aan Edukans. Wij hebben wel duidelijke afspraken met hen gemaakt over kost en inwoning. Deze kosten zijn van tevoren bekend en worden vastgelegd.

Overige kosten

Je kosten voor een vliegticket, visum (indien nodig), vaccinaties en verzekeringen verschillen per persoon en bestemming. Deze kosten betaal je zelf, maar Edukans voorziet je van de nodige informatie en advies. Raadpleeg in het geval van vaccinaties altijd een huisarts of GGD. Een rondreis vastplakken aan je buitenlandverblijf? Houd dan rekening met de kosten hiervan. Je verlaat het project en reist vervolgens op eigen kosten en gelegenheid verder.

Totale kosten Lang op reis

Iedere reis is anders, dus we kunnen je alleen een schatting geven van het bedrag dat je ongeveer kwijt zult zijn. In totaal voor drie maanden kom je uit op gemiddeld 3000 euro. In dit overzicht zie je duidelijk hoe de kosten zijn opgebouwd.

Wat? Kosten Hoe?
Trainings- en begeleidingskosten:
3 trainingsdagen (inclusief 1 overnachting, eten en drinken), terugkomdag, trainingsmaterialen, deskundige begeleiding van Edukans en door de projectpartner en een actiewebsite.
€ 775 ,- Dit betaal je aan Edukans voor je vertrekt.
Verblijfskosten:
op reis betaal je gemiddeld € 10-15 per dag voor eten, drinken en accommodatie.
De kosten hiervan verschillen per land
€ 10-15 p/d
Voor 3 maanden komt dat uit op ong. €900 – €1350
Dit betaal je zelf in het land waar je verblijft.
Vliegticket, vaccinaties, visum, verzekeringen
De kosten hiervan verschillen per land en per persoon
€ 850 – 1000 Dit regel je zelf voor je vertrekt.

Kosten Lang op reis met World Teacher

Ga je eerst op reis met World Teacher, en blijf je daarna langer? Dan ziet het bedrag er iets anders uit.
Je betaalt het bedrag van de World Teacher reis omdat je daar volledig aan deelneemt. Bij dit bedrag is ook je vliegticket inbegrepen en dit wordt geboekt door Edukans. Daarbij komen je begeleidingskosten van 500 euro voor de periode die je langer blijft na de 15-daagse reis met World Teacher.
In totaal voor drie maanden kom je uit op gemiddeld € 3600,- en met studentenkorting op € 3400,-.

In dit overzicht zie je duidelijk hoe de kosten zijn opgebouwd.

Wat? Kosten Hoe?
World Teacher:
trainingsmateriaal, drie trainingsdagen (inclusief één overnachting, eten en drinken) door deskundige onderwijsprofessionals, vliegticket, reis- en verblijfkosten in het land voor 15 dagen, terugkomdag en een actiewebsite.
€ 1995,-

Met studenten- korting:
€ 1800,-

Dit betaal je aan Edukans voor je vertrekt.
Begeleidingskosten:
voor het gedeelte dat je langer blijft (incl. begeleiderskosten voor de partner in het Zuiden)
€ 500,- Dit betaal je aan Edukans voor je vertrekt.
Verblijfskosten:
op reis betaal je gemiddeld 10-15 euro per dag voor eten, drinken en accommodatie.
De kosten hiervan verschillen per land.
€ 10-15 p/d
(voor 2,5 maand ong. € 750 – €1125)
Dit betaal je zelf in het land waar je verblijft.
Vaccinaties, visum, verzekeringen.
De kosten hiervan verschillen per land en per persoon
€ 150 – 300 Dit regel je zelf voor je vertrekt.