Meidenfonds

Als je als meisje bent geboren in een arm land, heb je vaak pech. Jongens krijgen bijna altijd voorrang, ook als het gaat om onderwijs. Door armoede moeten ouders kiezen wie er naar school mag. Vaak kiezen ze voor de jongens en moeten de meisjes thuis blijven. Als een meisje wel naar school gaat, is de kans groot dat ze eerder afhaakt doordat ze wordt uitgehuwelijkt of zwanger raakt.

Meidenfonds - Edukans
Edukans / Jacco van Laar

Wij vinden dat meisjes dezelfde kansen als jongens verdienen. Met het Meidenfonds steunt Edukans projecten met de focus op onderwijs kansen voor meisjes. Edukans zorgt voor training, bewustwording binnen de gemeenschap en seksuele voorlichting. Meisjes krijgen zo de kans om hun school af te maken. En slechte gewoonten als kindhuwelijken komen ter discussie te staan en worden uiteindelijk gestopt.

Steun het Meidenfonds

Elk jaar dat een meisje extra naar school gaat, zorgt voor 20% meer inkomen. Een meisje dat haar school afmaakt, geeft betere zorg aan haar kinderen. En haar kinderen gaan vaker en langer naar school.

Gelijkheid in India

Laksmi, India3000 kinderen in India krijgen beter onderwijs en seksuele voorlichting, 300 leraren worden getraind in actief lesgeven en seksuele voorlichting. Voor 15 euro help je een Indiaas meisje als Laksmi een jaar naar school, voor 153 euro krijgt jouw collega een teacher training.

Gelijkheid in Malawi

In Malawi krijgen 5.400 jongeren extra  lessen in seksuele vorming. Voor 5,50 euro kan een leerling een jaar lang Life Skills lessen volgen waardoor jongens en meisjes meer bewust worden over kindhuwelijken, het belang van het afmaken van hun school en seksuele voorlichting.

Steun het Meidenfonds

Of start hier een actie voor het Edukans Meidenfonds, meisjes in India en Malawi hebben onze betrokkenheid hard nodig!

    Met € 15 per maand steun je een meisje op een internaat, zodat zij haar school kan afmaken (maandelijks opzegbaar).