sluit
Doneer direct

Edukans Schoenmaatjes

Albanië

In het Europese land Albanië kunnen we dit jaar zo’n 6.700 kinderen verrassen met een schoenendoos gevuld met schoolmaterialen, toiletartikelen en speelgoed en andere mooie cadeaus.

 

 

Fatmira (5 jaar): “Ik was heel blij toen ik mijn cadeau kreeg. Het was ingepakt in prachtig roze papier. Roze is mijn favoriete kleur. Mijn schoenendoos was erg mooi en er zaten geweldige dingen in. Er zaten potloden in die ik kan gebruiken op school. Ook zat er een gele handdoek in en een shampoo die heel lekker rook.”

Nooit cadeautjes

De meeste kinderen in Albanië zijn erg arm. De ouders hebben geen geld om goede schoolspullen te kopen en cadeautjes krijgen ze al helemaal nooit. Zelfs niet met Kerst of op hun verjaardag. Maar door de kinderen in Nederland die meededen aan Edukans Schoenmaatjes hebben we deze kinderen toch blij kunnen maken met een cadeau. Kristy: “Wauw, het is mijn geluksdag!” Ida: “Bedank de kinderen in Hollandia.”

Blije kinderen én blije ouders

En niet alleen de kinderen worden hier blij van. Ook de ouders zijn erg dankbaar. Tony is een vader van 2 kleine meisjes en vertelt ons: “Mijn vrouw is overleden en mijn meiden hebben alleen mij nog. Ik ben werkloos en kan nooit cadeautjes kopen voor mijn dochters. Toen ze thuis kwamen van school hadden ze allebei een pakje in hun hand. Het is een tijd geleden dat ik mijn dochters met een lach op hun gezicht heb gezien.”