Actie voeren voor Schoolmaatjes

Met één van de 3 kant-en-klare acties die Edukans voor jullie heeft bedacht, wordt actie voeren voor beter onderwijs heel gemakkelijk. Voor elke € 10 die jullie ophalen, kunnen wij een kind voorzien van een Correctbook, de speciale pen, een wisser. Daarnaast zorgt Edukans voor training van de leerkrachten in activerende didactiek.

Schoolmaatjes Correctbook

Schoolmaatjes Sponsorloop

Een sponsorloop voor Schoolmaatjes kun je elk moment van het jaar organiseren. Met de Schoolmaatjes sponsorkaart kunnen leerlingen familie en bekenden vragen hen te sponsoren. Aan jullie de keuze of je een gewone sponsorloop organiseert (bijvoorbeeld rondjes om de school rennen) of dat je er een eigen draai aan geeft. Denk aan hinkelen om de school, een estafette of bijvoorbeeld traplopen.

Schoolmaatjes Boekenmarkt

Eenvoudig op te zetten en leuk voor kinderen van groep 1 tot en met groep 8: de Edukans Boekenmarkt! Alle kinderen van de school nemen 1 of meerdere boeken mee die ze zelf niet meer lezen. Deze boeken verkoop je vervolgens voor bijvoorbeeld € 2 per stuk tijdens de Edukans Boekenmarkt. Met wat voorzorgsmaatregelen garandeer je dat deze activiteit corona proof verloopt.

Koningsspelen voor Schoolmaatjes

Je kunt er ook voor kiezen om jullie Schoolmaatjes actie te koppelen aan de Koningsspelen. Zet bijvoorbeeld een parcours uit met verschillende spelletjes. Bij elk spel krijgen kinderen een stempel op hun parcourskaart. Leerlingen uit de midden-/bovenbouw vragen familie en vrienden om hen te sponsoren voor een bepaald aantal spelletjes of het afleggen van het complete parcours. Kinderen uit de onderbouw doen een aangepast parcours en worden gesponsord door hun ouders.

Corona proof actie voeren

We hebben een aantal tips om te zorgen dat jullie Schoolmaatjes actie veilig verloopt:

  • Bij de Sponsorloop en Koningsspelen zijn geen ouders aanwezig. Let er wel op dat leerkrachten en hulpouders afstand van elkaar houden.
  • Bij de Boekenmarkt komen er wel ouders naar de school. Het is daarom slim om meerdere momenten in te plannen, bijvoorbeeld per klas.
  • Zorg dat er bij de Boekenmarkt een pompje met desinfecterende gel klaar staat. Zo kunnen mensen hun handen desinfecteren voordat ze de boeken aanraken.
  • Laat alle sponsoren online betalen via het Edukans Actieplatform, zodat er geen fysiek contact nodig is.
  • Zijn er sponsoren die toch echt alleen contant kunnen of willen betalen? Zorg dan dat zij het bedrag in een geldkistje deponeren en raak het geld pas aan als je het naar de bank brengt.

Terug naar de overzichtspagina

 

Schoolmaatjes schrift en pen