Aan-het-werk-fonds

Met een beetje geluk kunnen kinderen in Afrika naar de basisschool. Ze zijn niet meer analfabeet, maar met alleen basisonderwijs komen ze moeilijk aan werk. Er is weinig werk en zonder opleiding is het moeilijk om een baantje te vinden. Bovendien sluiten de meeste beroepsopleidingen slecht aan bij de arbeidsmarkt. Het is veel theorie en de studenten doen weinig praktijkervaring op. Dit betekent dat veel jongeren na hun opleiding geen baan kunnen vinden.

Aan-het-werk-fonds

Met het Aan-het-werk-fonds zorgt Edukans voor beroepsopleidingen die jongeren de garantie op een baan geven. De opleidingen zijn met werkgevers en opleiders ontwikkeld: de sleutel van het succes voor het Aan-het-werk-fonds. Cursisten leren vooral in de praktijk, ze leren ondernemen en ze krijgen een sollicitatietraining.

Het Aan-het-werk-fonds zorgt voor werk in eigen land en geeft jongeren een zinvol en menswaardig bestaan. Kom hier in actie voor het Aan-het-werk-fonds en help jongeren in Afrika aan een baan en menswaardig bestaan.

Aan het werk in Zuid-Soedan

In Zuid-Soedan maken 4.800 jongeren een grotere kans op een baan door trainingen te volgen op het gebied van beroepsonderwijs. Voor 133 euro neemt een jongere deel aan een training waardoor de kans op een passende baan aanzienlijk wordt vergroot.

Aan het werk in Kenia

In Kenia hebben 522 jongeren kans op een betere toekomst dankzij deelname aan de training voor 249 euro per deelnemer. Doordat deze jongeren meer hebben dan alleen hun basisschooldiploma komen ze gemakkelijker aan werk.