Contact
Recente updates
actiewebsite (19 uur)
woensdag 4 mei
Being a schoolleader in Malawi
twitter (1 dag)
Wij zoeken een fondsenwerver die als geen ander vo
actiewebsite (1 dag)
dinsdag 3 mei
Eerste dag op de Chilongoma sc
actiewebsite (1 dag)
maandag 2 mei
Workshopdag Door: Jochem &rsq
actiewebsite (1 dag)
zondag 1 mei
Onmiskenbaar Afrika! Door: Tin
Naar Edukans Live »
Edukans Live!5
InloggenHome
 

Belastingvrij schenken aan Edukans

Met uw financiële steun zorgt u samen met ons voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. U kunt dit ook op een fiscaal voordelige manier regelen, door te kiezen voor belastingvrij schenken. Hieronder leest u hoe het werkt.

Edukans heeft een ANBI-status. Hierdoor zijn uw giften aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Omdat u een deel van de donaties aan Edukans terug kunt krijgen van de belasting kunt u, zonder dat het u extra kost, dus méér geven voor kinderen in ontwikkelingslanden. Het fiscale voordeel is afhankelijk van uw verzamelinkomen.

Onderhandse overeenkomst

Om in aanmerking te komen voor belastingaftrek, kunt u uw donatie vastleggen in een zogenaamde ‘Onderhandse overeenkomst’. Aan deze overeenkomst zijn voor u en voor Edukans geen kosten verbonden. Aan een onderhandse overeenkomst zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. De overeenkomst moet worden afgesloten voor een periode van minimaal vijf jaar. In overleg met Edukans kunt u eventueel ook kiezen voor een specifiek onderwijsproject. Vanwege de hoge administratiekosten voor het verwerken van de onderhandse akte hanteert Edukans een minimumbedrag van € 120 per jaar.

Voordelen op een rij

Meer informatie

Meer weten over schenken of een overeenkomst aanvragen, neem dan contact op met Christina van der Heijden of bel ons op 033-4606010. U kunt de onderhandse overeenkomst ook downloaden, invullen en ondertekend aan ons toesturen. Wij maken de overeenkomst dan direct in orde en sturen u een ondertekend exemplaar terug.

Notariële akte

Voor fiscaal voordelig schenken kunt u ook kiezen voor een schenkingsovereenkomst door middel van een notariële akte. Na het invullen van het inschrijfformulier wordt de akte opgemaakt door Schenkservice uit Hilversum. Het opstellen van een notariële akte kost € 100,-, die we bij u in rekening brengen.

Laat een notariële akte opstellen