Contact
Recente updates
actiewebsite (5 uur)
Zaadje gepland en tot bloei ge
Warm weerzien How are you? How
nieuwsbericht (9 uur)
Going Globallers terug uit Eth
Sofie van den Enk, ambassadeur
Lees meer »
actiewebsite (9 uur)
Voorbereidingsweekend Malawi!
Lieve allemaal, Ik ben al over
twitter (10 uur)
Going Globallers terug uit Ethiopië! Ambassadeur
actiewebsite (12 uur)
Voorbereidingsweekend Oeganda
Eindelijk…..we gaan elk
actiewebsite (13 uur)
Voorbereidingsweekend voor Oeg
Mijn eerste berichtje in mijn
actiewebsite (13 uur)
Eerste trainingsweekend
Afgelopen vrijdag en zaterdag
twitter (15 uur)
In afwachting van onze #edukans Going Globallers u
twitter (16 uur)
RT @IriniMelissa: Op naar #Schiphol voor het #welk
Naar Edukans Live »
Edukans Live!9
InloggenHome
 

Belastingvrij schenken aan Edukans

Met uw financiële steun zorgt u samen met ons voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. U kunt dit ook op een fiscaal voordelige manier regelen, door te kiezen voor belastingvrij schenken. Hieronder leest u hoe het werkt.

Edukans heeft een ANBI-status. Hierdoor zijn uw giften aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Omdat u een deel van de donaties aan Edukans terug kunt krijgen van de belasting kunt u, zonder dat het u extra kost, dus méér geven voor kinderen in ontwikkelingslanden. Het fiscale voordeel is afhankelijk van uw verzamelinkomen.

Onderhandse overeenkomst

Om in aanmerking te komen voor belastingaftrek, kunt u uw donatie vastleggen in een zogenaamde ‘Onderhandse overeenkomst’. Sinds 1 januari 2014 is het niet langer nodig hiervoor een akte van schenking bij de notaris te laten opstellen. Aan deze overeenkomst zijn voor u en voor Edukans geen kosten verbonden.

Aan een onderhandse overeenkomst zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. De overeenkomst moet worden afgesloten voor een periode van minimaal vijf jaar; langer kan natuurlijk ook. De overeenkomst wordt automatisch beëindigd aan het eind van de looptijd of bij overlijden van de schenker. De onderhandse overeenkomst wordt in tweevoud opgemaakt en wordt zowel door u (en eventueel uw partner) als door Edukans ondertekend. In overleg met Edukans kunt u er ook voor kiezen de schenking aan een bepaald land of onderwijsproject toe te kennen. Het is echter gebruikelijk uw schenking te bestemmen voor het algemene werk van Edukans.

Voordelen op een rij

Meer informatie

Wilt u meer weten over schenken aan Edukans of direct een overeenkomst aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt mailen naar Christina van der Heijden of ons bellen op het algemene telefoonnummer 033-4606010. U kunt de onderhandse overeenkomst ook downloaden, invullen en ondertekend aan ons toesturen. Wij maken de overeenkomst dan rond en sturen u een door Edukans ondertekend exemplaar terug.

Notariële akte

Voor fiscaal voordelig schenken kunt u er ook voor kiezen een schenkingsovereenkomst te laten vastleggen door middel van een notariële akte. Na het invullen van het inschrijfformulier kan de akte dan worden opgemaakt door Schenkservice uit Hilversum.

N.B. Aan het opstellen van een notariële akte zijn extra kosten (€ 100,-) verbonden, die we bij u in rekening brengen.

Laat een notariële akte opstellen